Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Quinze joves de la Ribera milloren el seu anglès amb els cursos intensius organitzats pel Consell Comarcal

22 juliol 2016 · Noticies

Durant les tres primeres setmanes de juliol, 15 joves riberencs han assistit a les classes dels cursos intensius d’anglès que ha organitzat el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a través del Servei de Joventut. Una formació a la qual aquest divendres es posa el punt i final, i que s’ha centrat especialment en potenciar la pràctica oral. Així, s’han impartit dos nivells, un B1 i un B2, tot plegat amb l’objectiu que els alumnes puguin millorar les seves competències en aquesta llengua. Els cursos s’han realitzat a les aules de l’acadèmia Dill-Sarroca de Móra d’Ebre.

Alumnes del curs, a l'aula de l'acadèmia Dill-Sarroca de Móra d'Ebre, on s'ha impartit les classes d'anglès.

Alumnes del curs, a l’aula de l’acadèmia Dill-Sarroca de Móra d’Ebre, on s’ha impartit les classes d’anglès.

Des del Consell, remarquen la importància de conèixer i ser capaç de comunicar-se en una tercera llengua (a més del català i el castellà). En aquest sentit aposten per l’anglès pel fet que, tot i no ser l’idioma més parlat al món, sí que és el més habitual en molts contextos (negocis, turisme, ciència…). Per als joves, l’anglès és un requisit imprescindible per graduar-se a la Universitat.

 

Requisit imprescindible per als graduats universitaris

Cal recordar que el Govern de la Generalitat de Catalunya impulsa, des del curs 2014-2015, el programa Parla3, amb l’objectiu que tots els graduats universitaris tinguin el nivell B2.2 d’una tercera llengua del sistema educatiu català (anglès, francès, alemany o italià) en el moment de finalitzar els seus estudis. Als universitaris que van iniciar el grau abans del curs 2014-2015 se’ls requereix un nivell B1.

Amb tot això, s’espera que al 2018 es graduïn més de 30.000 estudiants amb notables competències lingüístiques en una tercera llengua, la qual cosa comportaria millors aptituds als joves, a més de contribuir a la internacionalització de l’economia catalana i del seu sistema universitari. L’aposta per la formació del servei comarcal de Joventut va en aquesta línia, dins la seva activitat de suport al col·lectiu jove riberenc.

 

Trobareu més informació del programa Parla3 en aquesta pàgina web.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: