Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més d’un miler de nens i joves participen aquest estiu a casals i activitats de lleure a la comarca

15 juliol 2016 · Noticies

IMG_9496

Nens i nens del casal d’estiu de Móra d’Ebre.

La comarca de la Ribera d’Ebre acull aquest estiu gairebé 40 activitats de lleure per a nens i joves, que en alguns casos provenen d’altres indrets de Catalunya. Totes elles mobilitzaran un centenar de monitors i fins a 1.020 nens i joves, d’edats compreses entre els 3 i els 17 anys, durant les seves vacances escolars.

Els nens i joves participants es distribueixen en 17 casals d’estiu pels diferents pobles de la comarca, que giren al voltant de diferents eixos temàtics, com els planetes, les arrels o en anglès, entre altres. També hi ha organitzades sis rutes per diferents trams de la ruta GR-99 que travessa la comarca vorejant el riu Ebre i cinc acampades de natura a Llaberia. I, a més, hi ha programats cinc torns de colònies a diferents emplaçaments i de diferent temàtiques: d’anglès i futbol a Rasquera, de judo a Tivissa i de bàsquet i handbol al Mas de la Coixa de Móra la Nova, en aquest darrer cas organitzades per la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).

Les activitats estan organitzades per ajuntaments, associacions de mares i pares i empreses de lleure, sota la supervisió tècnica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Garantir la seguretat dels menors

La tècnica de Joventut, durant la inspecció realitzada aquesta setmana al casal de l'esplai Treu Banya, a l'escola Lluís Viñas de Móra d'Ebre.

La tècnica de Joventut, durant la inspecció realitzada aquesta setmana al casal de l’esplai Treu Banya, a l’escola Lluís Viñas de Móra d’Ebre.

I és que des del Servei Comarcal de Joventut, i en aplicació del decret que regula l’organització i el desenvolupament de les activitats de lleure per a menors de 18 anys, es duen a terme per verificar que l’oferta de lleure compleix els requeriments que estableix la llei. Totes les activitats, prèviament, han hagut de ser notificades a la Direcció General de Joventut. L’objectiu principal és garantir la seguretat de tots els participants, en aquest cas tots menors d’edat, per la qual cosa es comproven aspectes com les titulacions en lleure de monitors i directors dels dirigents de l’equip, la vigència de les assegurances d’accident i responsabilitat civil, les autoritzacions d’inscripcions i les fitxes de salut dels menors, entre altres.

Oportunitat laboral per a monitors en pràctiques 

Entre el centenar de monitors que s’encarreguen d’aquestes activitats hi ha joves de la comarca que s’estan formant per obtenir el títol de monitor de lleure, com és el cas dels 12 joves de la Ribera que des del passat 1 de juliol participen en el curs que organitza l’àrea de Joventut del Consell Comarcal a Flix. Aquesta titulació els permet treballar a esplais, colònies, acampades, rutes o altres ofertes dirigides a menors de 18 anys.

Miriam Benaiges és una de les monitores en pràctiques del casal de Móra d'Ebre.

Miriam Benaiges és una de les monitores en pràctiques del casal de Móra d’Ebre.

Una d’aquestes monitores en pràctiques és la garciana Miriam Benaiges, de 22 anys, que va fer la part teòrica del curs de monitors de lleure fa uns mesos i que aprofita les seves vacances universitàries per realitzar les 160 hores pràctiques que necessita per obtenir la titulació. Com en altres casos, per a la Miriam aquestes pràctiques són una bona oportunitat per tenir contacte amb el món laboral, en el seu cas relacionat amb l’Educació i el món dels nens que és al que dedica els seus estudis: “Obre moltes portes i, tot i ser de temporada, em permet agafar experiència en el món educatiu, que és al que em vull dedicar”, explica la Miriam. Des de l’àrea comarcal de Joventut confirmen que en molts casos és la primera oportunitat per entrar al món laboral que tenen els joves riberencs.

Aquesta jove de Garcia és una de les tres monitores en pràctiques que hi ha aquest estiu al casal que organitza l’entitat Esplai Treure Banya de Móra d’Ebre, i que cada matí reuneix a les instal·lacions de l’escola Lluís Viñas a 120 nens i nenes de diferents edats, des dels 3 anys fins als 12. Per a la Miriam, aquesta vivència “és molt positiva” i afegeix que el títol de monitor és una bona manera d’entrar en el món laboral i “em permet treure’m uns diners que sempre van bé per ajudar a pagar la carrera”.

IMG_9485casal estiu móra d'ebreIMG_9497casal estiu ribera d'ebre

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: