Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Quatre alumnes de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre guanyen un premi de la URV amb un treball sobre la creació d’una empresa de lleure infantil

14 juliol 2016 · Noticies

Fatima Abeddar El Kahtaoui, Aïda Anglès Guil, Alicia Arnal Piñol i Andrea Rafales Catalan, totes quatre estudiants de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil de l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, han estat premiades en el marc del reconeixement que fa el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) als millors treballs de recerca (de Batxillerat) i de síntesi (de Cicles Formatius).

Les alumnes premiades, en la presentació del treball a l'institut Julio Antonio. FOTO: CEDIDA.

Les alumnes premiades, en la presentació del treball a l’institut Julio Antonio. FOTO: CEDIDA.

En el seu treball, Esplai XIP-XOP. Aprenem jugant, han ideat un esplai per a nens de 0 a 6 anys amb la seva pertinent fonamentació teòrica (finançament, costos, lloguer d’un local, personal…). En definitiva, la creació d’una empresa sobre el paper però totalment pensada per aplicar a la realitat, motiu pel qual les alumnes també es van adreçar al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per recopilar informació i van ser assessorades, com si d’un projecte real es tractés, pel servei comarcal de Dinamització Econòmica, que forma part de la Xarxa Emprèn del Departament d’Empresa i Coneixement, en el marc del programa Catalunya Emprèn.

El premi que han obtingut per la seva tasca és una ajuda per contribuir a pagar els crèdits en el primer curs d’alguna de les titulacions oficials ofertes al campus ebrenc per al curs acadèmic 2016-2017, fins a un màxim de 1.000 euros, en el cas que qui guanyi no tingui matrícula gratuïta. De fet, totes quatre tenen intenció de continuar els seus estudis a la URV, cursant Infermeria, Educació Infantil i Educació Social. A més, el premi inclou 300 euros per a material a l’institut morenc.

Uns estudis formatius amb bons resultats

Al CFGS d’Educació Infantil hi estudien 21 alumnes en total, 11 dels quals acaben de finalitzar el segon curs, en el transcurs del qual han elaborat un treball de síntesi. A més del treball de l’Esplai XIP-XOP es van realitzar tres propostes més, una altra de les quals també va ser seleccionada per a aquesta convocatòria de premis de la universitat. En concret, es tracta del treball que van fer les alumnes Júlia Grau Navarro i Imma Casado Sans, titulat Somriu. Diverteix-te amb la natura i que gira al voltant de la creació d’una casa de colònies que tindria el riu Ebre com a eix vertebrador.

Teresa Moreso, la tutora del curs, assegura que estan “molt contents amb la feina dels alumnes”, i assenyala que des del centre “oferim uns estudis d’alt nivell, amb grups reduïts, fet que permet aprofundir més en les matèries i que queda plasmada en els resultats dels estudiants”.

 

Nou treballs presentats

No és el primer cop que l’Institut Julio Antonio rep un d’aquests premis, i és que l’any passat ja es va guardonar un treball sobre coaching emocional. A més, i també el curs passat, una altra proposta va ser reconeguda en uns premis d’emprenedoria a nivell català.

En total, en un acte celebrat l’11 de juliol al Campus de la URV de les Terres de l’Ebre, es van guardonar set dels nou treballs seleccionats: tres en la tipologia Premis Generals de la URV, i quatre en la tipologia Premis Específics Campus Terres de l’Ebre. Entre els guardonats, Històries i aigües del balneari d’en Porcar de Tortosa, La marató de TV3, Cànnabis. Un problema per al rendiment escolar? o El turisme al Delta de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: