Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nous equipaments a Miravet, Móra d’Ebre i el GR-99 per promocionar i millorar els actius turístics de la Ribera d’Ebre

13 juliol 2016 · Noticies

Visita als nous vestidors a l'embarcador fluvial de Móra d'Ebre.

Visita als nous vestidors a l’embarcador fluvial de Móra d’Ebre.

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, s’han desplaçat a la Ribera d’Ebre per conèixer de primera mà els equipaments realitzats dins el Pla de foment turístic Xarxa EbreBiosfera, un projecte de gairebé 800.000 euros d’inversió per impulsar el desenvolupament turístic i equilibrat a les quatre comarques ebrenques.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, ha assistit a la cita acompanyada dels seus homòlegs del Baix Ebre, Montsià i Terra Alta, Daniel Andreu, Carme Navarro i Carles Luz, així com la directora territorial d’Empresa i Coneixement, Mercè Miralles; l’alcalde de Móra d’Ebre i diputat, Joan Piñol; i altres representants de les institucions col·laboradores, alcaldes i regidors dels municipis que han visitat. La comitiva s’ha desplaçat als municipis de les Terres de l’Ebre on s’han fet les obres: Móra d’Ebre, Miravet, Prat de Compte, Tortosa, Amposta, l’Ampolla i l’Ametlla.

 

Oficina de Turisme Comarcal i altres obres a la Ribera

La nova oficina comarcal de Turisme de la Ribera d'Ebre, a Miravet.

La nova oficina comarcal de Turisme de la Ribera d’Ebre, a Miravet.

En el cas de la Ribera, aquest pla d’inversions turístiques ha suposat una inversió de 115.000 euros i ha servit per crear un espai d’informació i atenció al visitant a Miravet. Aquest nou equipament, en el qual s’han invertit 70.422 euros, s’ha habilitat com a Oficina de Turisme Comarcal per promocionar els actius dels diferents pobles riberencs, i se suma a la xarxa de punts d’informació local que ja hi ha als municipis d’Ascó, Benissanet, Flix (Sebes), Móra d’Ebre, Móra la Nova, Tivissa i Riba-roja d’Ebre. La seva ubicació a Miravet es va consensuar en el marc de la Taula Comarcal de Turisme, que agrupa el sector públic i els empresaris del sector turístic de la comarca.

El mateix pla ha servit també per construir uns vestidors als embarcadors fluvials de Móra d’Ebre i Miravet, amb una inversió de 35.816 euros, i per instal·lar baranes per millorar la seguretat d’alguns trams del GR-99, en aquest cas amb una partida de 8.762 euros.

 

Inversions a les quatre comarques de l’Ebre

Els nous equipaments formen part del projecte “Turisme actiu a la reserva de la biosfera – Xarxa EbreBiosfera, que han impulsat conjuntament la Diputació, la Generalitat i els consells comarcals. En el cas de la Diputació, la inversió ha estat de 240.000 euros. Tot plegat suposa un salt qualitatiu en l’oferta turística del territori, segons ha manifestat el seu president, Josep Poblet, i contribueixen a garantir la satisfacció dels prop de 500.000 turistes que visiten les Terres de l’Ebre cada any. L’objectiu del projecte ha estat fomentar el turisme actiu en el marc de la Reserva de la Biosfera per oferir un producte turístic sostenible i respectuós amb el medi ambient.

A més dels equipaments d’obra, també s’ha posat en marxa un portal web Xarxa Biosfera que ofereix al visitant una eina potent per conèixer l’oferta turística actual a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre.

 

Més informació del pla de foment turístic Xarxa EbreBiosfera en aquest enllaç.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: