Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre promociona els seus actius turístics al mercat francès

20 juny 2016 · Noticies

Un grup de periodistes francesos està visitant aquests dies la Ribera d’Ebre. Formen part de Petit Futé, el primer grup editorial en llengua francesa a escala mundial, que prepara l’edició d’una guia exclusiva de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre. Aquest any la nostra comarca hi tindrà un pes destacat.

Entre les activitats realitzades a la comarca, un tast a l'agrobotiga de la Cooperativa de Benissanet per catar la fruita de la comarca.

Entre les activitats realitzades a la comarca, un tast a l’agrobotiga de la Cooperativa de Benissanet per catar la fruita de la comarca.

Durant la seva estada a la Ribera, aquest grup de periodistes francesos visiten el castell templer de Miravet, així com un taller de ceràmica del mateix municipi. A més, tenen previst desplaçar-se al Castellet de Banyoles, un jaciment ibèric de Tivissa, i realitzar una travessa en caiac pel riu Ebre, un dels recursos més atractius de l’oferta comarcal, junt amb el paisatge natural i el bosc de ribera. A la tarda, i després de trobar-se amb la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, realitzaran un tast de fruita de la zona a l’Agrobotiga de la Cooperativa de Benissanet i visitaran la Reserva Natural de Sebes. Aquesta nit dormiran, justament, a Flix, i demà dimarts continuaran el viatge a Ascó. La visita forma part d’un viatge més ampli, que també inclou altres punts turístics de les Terres de l’Ebre i la Costa Daurada. Aquesta acció promocional compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació.

Durant la visita al Castellet de Banyoles, al terme de Tivissa, han pogut divisar el paisatge de la Ribera.

Durant la visita al Castellet de Banyoles, al terme de Tivissa, han pogut divisar el paisatge de la Ribera.

Principal mercat emissor

La reserva de Sebes, a Flix, un altre atractiu imprescindible per al visitant del nord de la comarca.

La reserva de Sebes, a Flix, un altre atractiu imprescindible per al visitant del nord de la comarca.

I és que, pel que fa a visitants d’altres països, el 10,5% dels turistes que arriben a les Terres de l’Ebre provenen del mercat francès, principal mercat emissor de turistes a casa nostra; el segueixen l’alemany, amb un 1,3% dels visitants; el belga i el britànic, que representen cadascun dels dos un 1,1% del total. Pel que fa a la Ribera d’Ebre, les dades recollides a les oficines comarcals de turisme apunten que els turistes francesos representen el tercer mercat que visita la comarca: un 9% del total de visitants, només superats pels que provenen de l’àrea de Barcelona i de la resta de l’estat espanyol.

 

Una publicació d’abast mundial

Petit Futé té gairebé 40 anys d’experiència i es distribueix per tots els països de parla francesa del món, com ara França, Suïssa, Bèlgica, Luxemburg o Canadà. L’objectiu d’aquesta visita guiada pel nostre territori, doncs, permetrà posicionar el turisme de la nostra comarca en una plataforma de gran abast mundial.

Entre altres, a la guia s’hi detallaran allotjaments, restaurants, cultura, activitats o patrimoni. Està previst que se’n publiquin uns 10.000 exemplars, que es calcula que arribaran a una mitjana d’entre tres i quatre lectors per cadascun. Principalment es dirigeix a un públic d’entre 26 i 65 anys, de poder adquisitiu mig-alt, i es distribuirà en llibreries, aeroports, estacions de tren, fires i esdeveniments. A més, també estarà disponible en format digital.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: