Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Una vintena d’agents turístics de la Ribera d’Ebre es formen per millorar la competitivitat de les empreses del sector comarcal

15 juny 2016 · Noticies

Fins a 24 riberencs, 17 dels quals eren representants d’empreses del sector turístic de la comarca, 5 de l’administració pública i 2 docents de l’Institut de Flix, han assistit a la segona de les sessions del seminari “Millorem la competitivitat de les empreses turístiques implementant millores de qualitat”, que organitza aquest any el projecte Ribera d’Ebre Viva. Aquesta segona sessió portava per títol “Com comunicar als nostres clients l’excel·lència de les nostres empreses”.

Empresaris i agents del sector turístic de la Ribera van participar a la sessió formativa, a la seu del Consell.

Empresaris i agents del sector turístic de la Ribera van participar a la sessió formativa.

La seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, ha estat l’escenari d’aquesta nova cita, que ha servit per ampliar coneixement d’eines que poden ajudar a incrementar la qualitat de l’oferta turística de riberenca. Bona part d’aquesta formació, impartida per l’especialista Xavier Font, s’ha servit d’exemples clars de com  dissenyar activitats i comunicar-les persuasivament, sense necessitat de grans pressupostos. A més, ha propiciat que els participants reflexionessin sobre l’especificitat i la singularitat de la seva empresa, combinant continguts teòrics i pràctics, per després poder-ho aplicar en el dia a dia dels seus negocis.

 

Actuacions  consensuades en la Taula Comarcal de Turisme

La primera sessió, celebrada el 27 d’abril, va tenir com a eix central “Com orientar la qualitat dels allotjaments i de les empreses de serveis turístics als mercats de senderisme, BTT, pesca, navegació fluvial i altres activitats en la natura”. La pròxima cita del seminari, prevista per al mes d’octubre, girarà al voltant de “Qualitat, producte local i noves tendències en la gastronomia”, i anirà a càrrec de Josep Capellà, de DCB Turisme, i la restauradora Ada Parellada.

Aquesta és només una de les accions formatives que s’emmarquen en el projecte Ribera d’Ebre Viva, que ja fa anys que treballa amb el sector privat a través de la Taula Comarcal de Turisme. Així, entre altres actuacions dutes a terme a la comarca dins aquest projecte de Desenvolupament Econòmic, que compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’any 2011 ja es va incidir en les potencialitats de desenvolupament del sector turístic a la comarca; el 2012 es va realitzar un estudi per a la implementació del Pla d’acció per al desenvolupament turístic de la Ribera d’Ebre; el 2013 es va tirar endavant un projecte per a la millora de la competitivitat de la indústria turística mitjançant la consolidació dels productes turístics de la comarca, així com un estudi de col·laboració público-privada per al desenvolupament de l’oferta turística entorn del GR-99; al 2014 la taula es va centrar en l’assistència tècnica per a la dinamització turística mitjançant la col·laboració público-privada, a més d’en la definició de l’estratègia de desenvolupament turístic en base al GR-99; i finalment, aquest 2016 s’està treballant en l’assistència tècnica per a la implementació de l’estratègia de desenvolupament turístic sobre la base del GR-99.

En aquest enllaç trobareu més informació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: