Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre celebra el 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius, amb una setmana d’activitats

9 juny 2016 · Noticies

La presidenta del Consell i l'alcalde de Móra, junt amb l'arxiver comarcal, en la inauguració de la jornada de Transparència a l'Administració.

La presidenta del Consell i l’alcalde de Móra, junt amb l’arxiver comarcal, en la inauguració de la jornada de Transparència a l’Administració.

Aquest dijous 9 de juny es commemora el Dia Internacional dels Arxius, una efemèride a través de la qual la comunitat professional d’arxivers pretén conscienciar la ciutadania sobre la importància dels arxius, a més de sensibilitzar els dirigents sobre els beneficis de la gestió documental per al bon govern o remarcar la necessitat de preservar els arxius a llarg termini.

En aquest marc, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) ha organitzat dos actes. D’una banda, la presentació de la Miscel·lània del CERE número 25, que va tenir lloc el passat divendres dia 3. Una publicació dedicada a Miravet i que incorpora un dossier central sobre les famílies nobles de la comarca. D’altra banda, la jornada ‘Transparència, accés a la informació pública i bon govern a l’administració local’, que es va fer dilluns dia 6.

 

Jornada de Transparència i govern obert 

A aquesta jornada, impulsada des de l’ACRE amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i la Diputació de Tarragona, hi van assistir 30 secretaris de l’administració local de la comarca, així com de la Terra Alta i el Priorat.

Les ponències, que van anar a càrrec de diversos experts, van tractar qüestions com els reptes de l’accés a la informació pública en el marc de les noves Lleis de transparència; les funcions de la Comissió Nacional d’Accés, Avaluació i Tria Documental (CNAATD); les línies de treball futures de la Diputació en matèria de transparència; la necessitat de construir la transparència des de la base, a través de la implementació de polítiques de gestió documental sòlides a les administracions; i el pla de suport del Departament de Cultura en matèria d’arxius i gestió documental a les administracions.

 

En aquesta pàgina trobareu més informació sobre el Dia Internacional dels Arxius.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: