Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Sis explotacions agràries de la Ribera d’Ebre obren les seves portes al ‘Benvinguts a pagès’ del 17 al 19 de juny

6 juny 2016 · Noticies

benvinguts a pages ribera d'ebreEl cap de setmana del 17, 18 i 19 de juny, sis explotacions agràries de la Ribera d’Ebre obriran les seves portes a visitants en el marc de la primera edició de Benvinguts a pagès. Es tracta d’una acció conjunta a tot Catalunya que vol mostrar a la ciutadania com i on es produeixen els aliments que ens arriben a taula o donar a conèixer com treballen els pagesos.

A la nostra comarca s’han adherit a la campanya l’Agrícola La Serra d’Almos, on produeixen vi de la DO Montsant i oli de la DOP Siurana; Biopaumerà, a Rasquera, on elaboren vi ecològic de la DO Tarragona; La Cistella de l’Ebre, a Miravet, amb cireres, préssecs, prunes, fruita seca i vins de la DO Tarragona; Molí de Rué, un celler de Vinebre on fan vi de la DO Tarragona i també envasen oli; Formatges Serra del Tormo, una empresa de la Torre de l’Espanyol que es dedica a l’elaboració de formatges amb llet procedent de l’explotació ovina pròpia; i Formatgeria Laura, a Rasquera, on fan formatges frescs i curats elaborats artesanalment amb llet de cabra obtinguda del propi ramat.

Les visites duraran aproximadament mitja hora i no cal reservar-les amb antelació (a excepció de grups grans i de les que es vulguin fer divendres i diumenge a la tarda). Les explotacions estaran obertes al públic dissabte de deu del matí a set de la tarda, i diumenge de deu a tres. La majoria, a més, oferiran un petit tast i donaran l’oportunitat de comprar els seus productes als visitants directament en origen.

Empreses de la comarca participen en la primera edició del Benvinguts a Pagès, obrint les seves explotcions.

Empreses de la comarca participen en la primera edició del Benvinguts a Pagès, obrint les seves explotcions.

Restaurants i allotjaments rurals

La iniciativa Benvinguts a pagès es complementa amb els menús amb producte de proximitat que s’oferiran al Restaurant Àgora de Flix i a l’Hostal Gastronòmic la Creu de Móra d’Ebre. A més, si els visitants volen completar el cap de setmana allotjant-se a la comarca ho podran fer a preus especials a l’Hostal Gastronòmic la Creu i al Vilar Riu de Baix de Flix.

A tot Catalunya participen de la iniciativa unes 150 explotacions agràries i ramaderes, a més d’uns 200 restaurants i 250 allotjaments. Tot plegat, liderat per la Fundació Alícia i amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement (a través de l’Agència Catalana de Turisme i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació), s’emmarca dins dels actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme. La intenció és que es converteixi en una cita anual.

A la pàgina web de Turisme Ribera d’Ebre trobareu informació de tots els establiments participants, així com al web de Benvinguts a Pagès. També podeu seguir-ho a través dels perfils de Turisme a les xarxes socials: pàgina facebook i twitter @RiberadEbreTur.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: