Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Tres riberenques i un roquetenc guanyen la XII edició del Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet

29 maig 2016 · Noticies

Gisela Bru i Lua Garceran, de Móra la Nova; Sara Espinós, de Móra d’Ebre; i Albert Mestre, de Roquetes, han estat escollits guanyadors del XII Premi Llibresebrencs.org de relats curts a Internet. Les seves obres han estat les seleccionades d’entre els 63 treballs presentats en les diferents categories de la convocatòria d’aquest any.

No valores el que tens fins que ho perds és el títol del relat de Gisela Bru, guanyadora de la categoria A (fins a 15 anys), que aborda la qüestió de l’assetjament adolescent. En la categoria B (de 16 a 22 anys), la història premiada és Dèbil fortalesa, de Lua Garceran, que reflexiona sobre el pas del temps i el valor de les petites coses. Sara Espinós és l’autora premiada en la categoria C (de 23 a 29 anys) amb La casa, un relat descriptiu de les diferents estances d’un habitatge. Finalment, Albert Mestre és el guardonat de la categoria D (més de 30 anys), amb un relat titulat Neu que versa sobre el sofriment d’aquells que han viscut massa vides en una de sola.

Imatge de l'acte de lliurament dels premis, on es van llegir els quatre relats guanyadors.

Imatge de l’acte de lliurament dels premis, on es van llegir els quatre relats guanyadors.

Tots quatre han rebut un premi de 150 euros en un acte que s’ha celebrat en el marc de la 13a Fira del Llibre Ebrenc i el 9è Litterarum, a la capital de la Ribera d’Ebre. La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha estat l’encarregada de lliurar els guardons, acompanyada de l’alcalde i al regidora de Joventut de Móra d’Ebre, Joan Piñol i Maria Rodríguez, i la coordinadora territorial de la Direcció General de Joventut a les Terres de l’Ebre, Norma Pujol.

El premi es convoca des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb el suport del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), l’Ajuntament de Móra d’Ebre, la Fira del Llibre Ebrenc, els Serveis Territorials de Joventut a les Terres de l’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner. L’objectiu és incentivar els joves de les comarques ebrenques a escriure relats curts sobre temes que els interessin i a publicar-los a Internet. Concretament, està destinat a joves de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta, el Baix Ebre, el Montsià, el Priorat, el Baix Cinca, el Matarranya, els Ports i el Maestrat.

13a Fira del Llibre Ebrenc i 9è Litterarum

El premi s’ha lliurat en el marc del la 13a Fira del Llibre Ebrenc i el 9è Litterarum. Uns esdeveniments que, durant tres dies, posen la capital de la Ribera d’Ebre a l’epicentre de les lletres catalanes i que fins avui converteixen la capital de la Ribera en un aparador d’espectacles literaris.

Consulteu la programació aquí.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: