Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal i la Diputació acorden 409.768 euros per a inversions i serveis a la comarca

17 maig 2016 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Diputació de Tarragona han signat un conveni de coordinació i col·laboració per al període 2016-2019, pel qual l’ens supramunicipal aportarà a la comarca un total de 409.768 euros.

D’una banda, es destinaran 327.814 euros a assistència bàsica en l’àmbit social, mediambiental, urbanístic o informàtic, entre altres; així com a la gestió de serveis municipals, amb el finançament de les escoles de música municipals, qüestions relatives a la via pública (neteja, manteniment o reparacions), o aspectes relacionats amb l’enllumenat públic, programes socials, l’arxiu comarcal o altres actuacions d’interès per als municipis.

D’altra banda, 81.954 euros serviran per invertir en camins públics de titularitat municipal, a més de per obres i serveis de competència municipal d’abast o interès supramunicipal.

El conveni especifica les condicions per al finançament de les diferents actuacions des del consell comarcal i estableix els instruments de col·laboració i coordinació. Entre aquests, hi ha el pla d’assistència i cooperació municipal de la Diputació de Tarragona i el consell comarcal, que regula els objectius i les accions; el catàleg d’assistències i dels serveis, que conté una relació completa de les assistències i serveis que presenten la Diputació i el consell; i una comissió de seguiment per avaluar el desenvolupament del pla.

La presidenta de la Ribera d'Ebre, amb la resta de presidents comarcals i el president de la Diputació, despres de la signatura del conveni.

La presidenta de la Ribera d’Ebre, amb la resta de presidents comarcals i el president de la Diputació, despres de la signatura del conveni.

Aquest acord s’emmarca en el conveni de coordinació o col·laboració que la Diputació signa amb els deu consells comarcals de la demarcació, i és una peça fonamental per garantir l’assistència bàsica, la gestió de serveis mancomunats i les inversions supramunicipals, especialment per als ajuntament més petits. L’acord estableix una dotació econòmica total a la província de 4.876.837 euros per al període 2016-2019, a càrrec de la Diputació.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: