Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La 14a Festa de les Cigonyes homenatja els 177 nens i nenes nascuts durant el 2015 a la Ribera d’Ebre

5 maig 2016 · Noticies

Un any més, la Reserva Natural de Sebes de Flix, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, organitza una nova edició de la Festa de les Cigonyes. Un esdeveniment amb el qual homenatjarà els 177 nens i nenes que han nascut a la comarca durant el 2015 i que, des de fa un parell d’anys, es reparteix en les dues jornades d’un mateix cap de setmana.

Com a prèvia, ja aquest mateix divendres 6 de maig, a dos quarts de vuit de la tarda i a la sala Ca Don Ventura de Flix, s’impartirà la xerrada “Iniciació al running. Experiències personals”. Les convidades són Pilar Rus, campiona de Running Series de les Terres de l’Ebre, i Mireia Sosa, campiona de Catalunya de Marató.

Dissabte 7 de maig a les deu del matí serà el torn de la tercera edició de la Cursa de les Cigonyes. La prova, amb modalitat de 5 i de 10 quilòmetres, proposa un circuit per dins de la reserva natural. A més, els dos recorreguts es poden fer corrent i també caminant. Tot plegat es complementarà amb curses infantils.

 

Fotografia de família de tots els nens i nenes nascuts al 2015

Cartell de la Festa de les cigonyes 2016.

Cartell de la Festa de les cigonyes 2016.

Diumenge 8 de maig, dia de la 14a Festa de les Cigonyes, a partir de les deu del matí es podrà accedir a la reserva natural amb trenet turístic, carruatge o autobús. L’acte d’homenatge als més petits de la comarca tindrà lloc a les dotze del migdia, amb els parlaments de les autoritats i la fotografia de família de tots els nascuts durant el 2015. La cloenda, com és habitual, es farà amb l’alliberament simbòlic d’un exemplar de fauna salvatge.

Tots els infants nascuts el 2015, a més, s’enduran un diploma commemoratiu de la festa. Així mateix, des de dos quarts d’onze i fins al final de l’acte hi haurà jocs gegants i un espai nadó, de la companyia la Xarranca, a més d’un espectacle itinerant de Ruskus Patruskus, per entretenir tota la canalla. També hi haurà un taller educatiu de rapinyaires autòctons al Mas del Director.

Capta solidària

Com els darrers anys, hi haurà una capta solidària, un punt de recollida de donatius, aliments i productes de neteja infantil per a famílies amb dificultats que gestionarà l’Àrea de Servei Socials del Consell Comarcal. Com a novetat, es posarà a la venda una tassa dedicada a la Festa de les Cigonyes, dissenyada pel flixanco Òscar Navarro. Un euro de cada tassa venuda es destinarà també a la capta solidària.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: