Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera organitza una Jornada Comarcal per debatre amb els empresaris i emprenedors els reptes de futur de la comarca

2 maig 2016 · Noticies

Els empresaris poden confirmar la seva assistència a través de l’adreça comarcals2016@cepta.es o del telèfon 977 211 966

 

El Centre de Formació Josep Mur dAscó acollirà, el pròxim dijous 12 de maig, a partir de les 18 hores, la II Jornada Comarcal de la Ribera d’Ebre, una iniciativa organitzada la Confederació d’Empresaris de la Província de Tarragona (CEPTA) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Es tracta d’una trobada amb empresaris amb la qual es vol prendre el pols i captar les inquietuds, oportunitats i reptes de les empreses del conjunt de la comarca. Ja s’ha dut a terme en altres comarques, amb una bona acollida per part dels participants.

Jornades Comarcals de la Ribera d'Ebre 2016

El vicepresident del Consell, Josep Maria Buixeda, amb el president de la CEPTA i el catedràtic de la URV, en la presentació de les Jornades Comarcals de la Ribera d’Ebre 2016.

“És una bona oportunitat per sumar sinergies per al desenvolupament econòmic de la Ribera d’Ebre”, segons el vicepresident del Consell i alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, que fa una crida a la participació d’empreses i emprenedors de la comarca. A la jornada es parlarà de polítiques d’emprenedoria, formació, governança, estat de les infraestructures… I “es tracta d’impulsar projectes transformadors que comptin amb la participació del teixit empresarial del territori”, explica Juan Antonio Duró, catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i director de la Càtedra d’Economia Local i Regional. I és que, segons el president de la CEPTA, Xavier Borrell, la Ribera d’Ebre “necessita una empenta important per part de tots els agents econòmics del territori, tant del sector públic com privat, per millorar el seu índex de competitivitat”. I és que segons els darrers estudis publicats, la comarca ocupa el lloc 36 de les 41 comarques catalanes pel que fa a competitivitat. Que els empresaris opinin i participin és vital”, afegeix Borrell.

Trobades Comarcals per fer propostes en l’àmbit provincial

Així doncs, les empreses i els emprenedors de la Ribera d’Ebre tenen una cita el dia 12 a Ascó. Tot plegat servirà per debatre les conclusions i aportacions de les empreses locals de la Ribera d’Ebre i que, juntament amb les dels altres territoris, seran recollides en el document de conclusions que es presentarà un cop finalitzin les jornades al conjunt de la província.

Aquesta segona edició de les Trobades Comarcals de CEPTA recull l’esperit de les 309 idees del territori que es van dur a terme l’any 2010 a les comarques tarragonines, també a la Ribera. L’objectiu és reivindicar les fortaleses del territori, buscar solucions a possibles debilitats, escoltar les opinions i comentaris dels empresaris del territori i marcar vies executables de treball per a fer progressar les empreses locals. S’organitzen en taules de treball, amb la intenció final de millorar algunes de les dades socioeconòmiques de cada comarca: PIB, taxa d’atur, capacitats internes i el sentiment de pertinença al territori.

Tot plegat per elaborar un quadre de propostes que serveixin per millorar l’activitat empresarial i que puguin ser traslladades als responsables de l’Administració. En aquesta ocasió -com també es farà en la resta de zones on es duguin a terme les jornades- s’elaborarà una taula de treball presencial i una altra d’on-line, que després s’inclouran en l’apartat de conclusions.

Les empreses que vulguin participar-hi han de formalitzar la seva inscripció a l’adreça de correu comarcals2016@cepta.es.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: