Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Augmenten en un 31 per cent els ciutadans atesos a l’Oficina de Consum de la Ribera d’Ebre el 2015

3 març 2016 · Noticies

Oficina Comarcal de Consum de la Ribera d'EbreL’Oficina Comarcal de Consum de la Ribera d’Ebre va portar a terme, durant l’any 2015, un total de 912 actuacions, les quals comprenen assessoraments jurídics, tramitació de queixes, reclamacions i arbitratges. Així doncs, si tenim en compte que el nombre d’actuacions de l’any anterior va ser de 694, s’ha donat un important increment en l’activitat d’aquest servei comarcal adreçat a la defensa dels drets del consumidor, concretament un 31 per cent més en un any, un fet que s’atribueix a un major coneixement del servei per part de la població.

Així, l’Oficina, ubicada a la seu del Consell Comarcal, a Móra d’Ebre, va realitzar al 2015 660 consultes i assessoraments jurídics a ciutadans de la comarca. A més va tramitar 120 reclamacions (19 menys que l’any anterior) i va gestionar dues queixes entre les demandes dels usuaris de la comarca. D’altra banda, al llarg de tot l’any passat no es va formular cap escrit de denúncia per part dels consumidors contra males pràctiques o infraccions d’empreses.

Telecomunicacions i serveis bàsics, els sectors amb més reclamacions

Com ve sent habitual, els sectors més reclamats han estat el de telecomunicacions, amb un 37 per cent del total de les reclamacions, seguit del de subministrament elèctric, que juntament amb els serveis bàsics de l’aigua i el gas, representen un 19,16 per cent del total de les reclamacions realitzades a través de l’oficina comarcal.

Pel que fa al nombre de mediacions gestionades i tancades, al llarg de 2015 van ser un total de 105, de les quals 73 (gairebé un 70 per cent) es van resoldre per mediació, és a dir, que es va aconseguir la formalització d’acord entre les parts gràcies a la tasca de l’Oficina del Consumidor.

Pel que fa a l’arbitratge de consum, a través de la intervenció de l’Oficina de la Ribera d’Ebre s’ha resolt un total de 25 expedients que han obtingut el laude d’un Tribunal arbitral com a mecanisme de resolució de conflictes gratuït i alternatiu a la via judicial.

Més informació: Oficina Comarcal de Consum de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: