Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Miravet i Ginestar protagonitzen les dues curses de muntanya d’hivern de la Ribera d’Ebre, el 21 i 28 de febrer

18 febrer 2016 · Noticies

La presidenta del Consell Comarcal i els organitzadors de les dues curses d'hivern de la Ribera, a la seu del Consell.

La presidenta del Consell Comarcal i els organitzadors de les dues curses d’hivern de la Ribera, a la seu del Consell.

“Una mostra més de lo viva i activa que és la nostra comarca i la gent dels nostres pobles”. Són paraules de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, durant la presentació de les dues primeres curses de muntanya de la Ribera d’aquest any: la Cursa de la Cameta Coixa de Miravet i Lo Frare de Ginestar.

Carim ha estat acompanyada de Dídac González i Joan Galende, del CEM Cameta Coixa de Miravet, i del regidor d’Esports de Ginestar, David Álvarez, com a representants de les dues cites que coparan l’agenda comarcal els dos pròxims caps de setmana. A aquestes curses de muntanya se sumen les dues que se celebren a la Ribera a la tardor: la Cursa de Tivissa i la Cursa Camí de Sirga de Móra d’Ebre.

D’aquesta manera, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre dóna suport a les quatre curses de muntanya que se celebren a la comarca, tres de les quals formen part del Circuit de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre. Es tracta de la Cursa de la Cameta Coixa (Miravet), la Cursa de Tivissa i la Cursa Camí de Sirga (Móra d’Ebre), a les quals aquest any se suma de nou la Cursa Lo Frare (Ginestar), que es recupera després de tres anys inactiva tot i que ara fora del circuit ebrenc.

600 participants diumenge a la VIII Cursa Cameta Coixa de Miravet

Cartell de 2016 de la Cursa Cameta Coixa de Miravet.

Clica al cartell per veure el vídeo promocional de la VIII Cursa Cameta Coixa de Miravet.

La primera cursa riberenca de 2016 se celebra aquest diumenge 21 de febrer, a Miravet: la Cursa Cameta Coixa, una cita que aquest any arriba a la seva vuitena edició amb 600 participants inscrits i que en aquesta ocasió inclou el Campionat de Catalunya per equips de la FEEC. La cursa preveu quatre modalitats: cursa absoluta, de 12 quilòmetres i un desnivell de 1.300 metres; cursa junior, de 19,5 quilòmetres i 1.050 metres de desnivell; cursa cadet, d’11 quilòmetres i 600 metres de desnivell; i marxa, de 10 quilòmetres i un desnivell de 450 metres, aquesta última pensada per aquells que vulguin gaudir d’una caminada saludable en un paisatge espectacular. H participaran esportistes destacats, entre ells la segona classificada en el campionat del món de raquetes de neu, Ragna Debats, del CEM La Cameta Coixa.

La sortida de totes les modalitats es realitzarà des de l’interior del castell de Miravet i tots els recorreguts transcorreran per camins i senders, no camí asfaltat, recorrent bosc de ribera pel camí de Sirga i punts d’interès turístic com el mateix voltant del castell, un niu de metralladores i una trinxera de la guerra civil o un pou fet amb volta de pedra. El punt d’arribada és la plaça de l’Arenal, al mig del poble i al costat del riu. Més d’un centenar de voluntaris participaran de l’organització de la cursa. Un euro de cada inscripció es destinarà a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), per ajudar els nens amb càncer.

Descarrega’t aquí el dossier de la VIII Cursa Cameta Coixa Miravet.

Inscripció oberta a la V Cursa Lo Frare, a Ginestar

Un dels cartells de Cursa Lo Frare de 2016.

Clica sobre el cartell per evure el vídeo promocional de la Cursa Lo Frare de 2016, de Ginestar.

La pròxima cita és el següent cap de setmana del 28 de febrer, a Ginestar, on l’Ajuntament i un grup de veïns i veïnes, amb el suport de més de 70 empreses, recuperen aquest any l’organització de la Cursa Lo Frare, amb un recorregut renovat de 22 quilòmetres i 800 metres de desnivell acumulat en cursa. Entre les 12 categories n’hi ha una de local femenina i masculina per reconèixer els corredors del poble. També es preveu una marxa popular d’11 quilòmetres i 200 metres de desnivell per a tots els públics. Les inscripcions continuen obertes, fins a un màxim de 350 participants.

Les sortides seran des del poliesportiu del poble i pel que fa al recorregut també es realitzarà per senders enmig del paisatge espectacular de la Ribera, amb punts d’interès turístic com l’ermita de sant Isidre (segle XVII) i el camí dels grans casalicis del segle XVIII. La darrera edició d’aquesta cursa va ser l’any 2013; enguany serà la cinquena cursa Lo Frare, en l’organització de la qual s’involucra tot el poble. La jornada acabarà amb un dinar popular.

Descarrega’t aquí el DOSSIER INFORMATIU CURSA LO FRARE 2016.

Tivissa i Móra d’Ebre, a la tardor

Les altres dues curses de muntanya de la Ribera d’Ebre se celebraran a la tardor, el diumenge 9 d’octubre a Tivissa, que enguany arribarà a la seva onzena edició; i el diumenge 6 de novembre, a Móra d’Ebre, on la Cursa Camí de Sirga se celebrarà per setè any consecutiu.

Segueix tota l’actualitat de les curses a les pàgines facebook de la Cursa de la Cameta Coixa i facebook de la Cursa Lo Frare.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: