Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre es promocionarà com a destinació turística en fires nacionals i internacionals de la mà de la Diputació i l’Agència de Turisme de Catalunya

5 febrer 2016 · Noticies

grup web

Els representants de totes les administracions signants del conveni 2016, a Benifallet.

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb el seu homòleg de la Terra Alta i els ajuntaments d’Ascó, Tivissa, Alcanar, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Amposta, Deltebre, Jesús (EMD), Sant Carles de la Ràpita i Tortosa, es promocionaran conjuntament sota el paraigües del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Així ho recull l’acord anual signat a Benifallet per regular la participació conjunta i coordinada de totes aquestes entitats en fires nacionals, estatals i internacionals promogudes per l’Agència Catalana de Turisme i pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. El conegut com a conveni corner, en la seva 10a edició, preveu també l’impuls de campanyes publicitàries i d’accions de comunicació i màrqueting conjuntesen l’àmbit estatal i internacional.

En concret, l’acord d’aquest any 2016 estableix l’assistència a la fira Fitur (Madrid), Navartur (Pamplona) i B-Travel (Barcelona). A més, també preveu una campanya de publicitat conjunta als mercats emissors més importants de les Terres de l’Ebre, que inclou campanyes radiofòniques i de promoció on-line. Tot plegat amb l’objectiu de difondre els recursos i productes turístics més destacats del territori i els atractius dels municipis que s’hi han adherit.

 

Optimització de recursos

El president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera, Gemma Carim, han coincidit en la importància del conveni corner, “una eina que ens permet treballar conjuntament i amb entesa per traçar una estratègia comuna i evitar la duplicació de recursos”. Així mateix, Poblet ha definit les Terres de l’Ebre com una zona turística de primer ordre i n’ha destacat els principals atractius naturals i paisatgístics, a més del llegat patrimonial, cultural i gastronòmic de la destinació. En aquest sentit, ha remarcat la tasca que el Patronat de Turisme de la Diputació du a terme per tal de potenciar i difondre tots aquests atractius i de fer créixer, encara més, la Marca Terres de l’Ebre. El Patronat ha destinat prop de 4 milions d’euros a la promoció d’aquesta marca des del 2011 fins ara.

Turisme Ribera d'Ebre

La presidenta comarcal Gemma Carim, al costat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, amb el president de la Diputació i del Patronat de Turisme de la Diputació, i la resta d’alcaldes, durant l’acte de signatura del conveni.

 

Turisme familiar i estades cada vegada més llargues

Segons les dades facilitades pels Punts d’Informació Turística que hi ha a la comarca, la temporada 2015 es van atendre 1.225 consultes relacionades amb els atractius de la Ribera d’Ebre en aquests punts situats en set municipis riberencs: Ascó, Benissanet, Flix (Sebes), Móra d’Ebre. Móra la Nova, Tivissa i Riba-roja d’Ebre. La majoria d’aquestes consultes es van realitzar a Miravet, on se situa el principal atractiu turístic de la comarca: el castell, que domina el curs del riu Ebre des d’una posició estratègica. El segon punt on s’han realitzat més consultes ha estat el Mas de la Coixa, l’alberg situat a Móra la Nova.

La majoria de visitants de la Ribera són famílies, un col·lectiu que en els darrers quatre anys ha augmentat un 15 per cent la seva afluència i interès per la comarca. Gairebé la meitat procedeixen de Barcelona, i un de cada 10 de la resta de l’Estat. A més, segons les dades recollides als punts turístics, per primera vegada són més visitants els que realitzen una estada de diversos dies (52% del total), per davant dels que només hi estan de pas o d’ excursió que ara representen el 30% dels turistes, xifres que en anys anteriors era a la inversa.

Tota la informació de la comarca al web de Turisme la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: