Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre dóna ple suport a les iniciatives contra el Pla Hidrològic Nacional

28 gener 2016 · Noticies

ple al web

Imatge del ple celebrat ahir a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre.

El Ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre dóna suport a les mobilitzacions i accions que es duguin a terme contra el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre, aprovat pel Consell de Ministres del passat 8 de gener sense tenir en compte les al·legacions presentades per associacions, entitats, partits i institucions del territori.

Així ho van aprovar ahir per unanimitat els quatre grups polítics comarcals: CDC, ERC, la FIC i PSC, en el transcurs d’un plenari en el qual es va expressar el rebuig al Pla per l’impacte negatiu i la greu amenaça que representa per la sostenibilitat del riu i les activitats econòmiques, agrícoles i pesqueres que s’hi desenvolupen. El Pla fixa un cabal de 3.100 hm3/anuals (sense diferenciar anys secs o humits), la qual cosa representa 5.000 hm3/anuals menys que els proposats per la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre.

El Consell se suma, doncs, a les reivindicacions que es duguin a terme des del Govern català, ajuntaments, institucions i entitats socials per defensar els cabals ecològics del riu, i demana a la Comissió de Medi Ambient europea que vetlli per l’aplicació de les directives europees d’Aigua, Aus i Hàbitat.

“Per a nosaltres, Lo riu és vida no és un eslogan, és una convicció i sempre estarem al costat de la defensa del riu”, afirma la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.

Descarrega’t aquí la MOCIÓ EN SUPORT A LES MOBILITZACIONS I ACCIONS CONTRA EL PLA HIDROLÒGIC DE LA CONCA DE L’EBRE aprovada pel Consell.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: