Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Cinc empreses de la Ribera d’Ebre ja disposen de la marca ‘Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera’

14 gener 2016 · Noticies

Imatge 049

Quatre dels cinc empresaris reconeguts per ‘Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera’, durant l’acte celebrat a Tortosa per recollir l’acreditació.

Quatre empreses de Rasquera: Biopaumerà, Cooperativa Agrícola Sant Domingo, Faet i Pablo González Martín; així com el Grup Fruiter de Benissanet han signat ja el contracte per fer ús de la marca i logotip Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera, que acredita la qualitat dels seus productes, la seva sostenibilitat ambiental i el seu compromís amb el territori. Els cinc empresaris riberencs, alguns d’ells col·laboradors del projecte Ribera d’Ebre Viva del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, han signat el contracte i han rebut l’acreditació en un acte celebrat a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa.

Fins a la data, ja són 21 les empreses de les Terres de l’Ebre les quals poden comercialitzar els seus productes amb aquesta marca de qualitat, en el cas de les riberenques certificant l’oli, el vi, la fruita dolça i la carn de cabrit que produeixen. És el cas de Biopaumerà, una empresa de Rasquera que comercialitza vi i oli ecològic i que té previst començar a etiquetar ja els seus productes amb la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera perquè “suposa un plus per al nostre producte i la nostra marca, ens ajudarà al fet que la gent sensibilitzada amb productes ecològics i sostenibles ens valori encara més, ja que garanteix la nostra manera de fer i el nostre compromís amb el medi ambient”.

Procés obert a noves empreses

Per obtenir aquest reconeixement, les empreses han de complir uns requisits, entre els quals estar ubicades dins l’àrea de la reserva de la biosfera reconeguda per la UNESCO el maig de 2013. A més, també hi poden formar part les que estiguin dins la seva àrea d’influència, la qual cosa obre la porta a totes les empreses de la comarca de la Ribera d’Ebre perquè puguin utilitzar aquest distintiu de qualitat de la seva activitat econòmica.

L’objectiu és reivindicar i fer valdre els recursos locals, productes, béns i serveis, especialment els agroalimentaris, artesanals i de promoció turística, amb finalitats lúdiques i recreatives, que potencien les activitats econòmiques tradicionals i la nova economia en el marc de la sostenibilitat ambiental de les Terres de l’Ebre.

La presentació de sol·licituds es pot fer al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, que disposa d’una persona tècnica que informa dels tràmits a seguir i acompanya a les empreses en el procés per obtenir la certificació. També a través del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), del qual el Consell en forma part, i de la Cambra de Comerç de Tortosa.

Més informació, consulteu l’apartat RESERVA DE LA BIOSFERA TERRES DE L’EBRE al web del COPATE.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: