Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Un alumne de l’Escola d’Art de Móra la Nova guanya el Xè Concurs de Postals de Nadal de la Ribera

21 desembre 2015 · Noticies

Dimitar Luca guanyador premi postal nadal

Dimitar Luka, guanyador premi comarcal, a l’aula de l’Escola d’Art.

Dimitar Luka, un alumne del grau mitjà d’Esmaltatge de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Móra la Nova, ha estat aquest any el guanyador de la desena edició del concurs de Postals de Nadal organitzat per l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Com cada any, la proposta guanyadora serveix d’imatge per a la felicitació nadalenca que envia el Consell Comarcal com a institució, signada per la presidenta, Gemma Carim.

El disseny de la postal de Dimitar va ser escollit per un jurat format pel conseller de Joventut, Ivan Vilanova; Paco Sanahuja, del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE); Rosa Maria Avante, de l’Escola d’Art de Móra la Nova; i la responsable de Premsa del Consell. L’elecció es va fer entre les 22 postals que optaven al premi, dotat amb 250 euros, i al qual es podien presentar joves d’entre 15 i 35 anys. La gran majoria dels dissenys tenien com a element comú i conductor el riu Ebre, que vertebra territorialment la comarca. En el seu veredicte el jurat va tenir en compte elements com l’originalitat, la tècnica o la concreció del motiu.

La comarca de la Ribera d’Ebre, entre els quatre elements nadalencs de la postal

L’obra guanyadora porta per títol Quatre elements, simbolitzant la senzillesa i la puresa de l’esperit nadalenc a través d’una bola, un arbre i una estrella de Nadal, als que l’autor ha incorporat la silueta de la comarca de la Ribera d’Ebre, amb el traçat del riu en el seu interior, com un element més de la composició. “És un disseny senzill, modern, net, fet amb els colors bàsics, sense complexitats en el seu concepte perquè així de senzill i autèntic és com jo entenc i expresso els millors desitjos per Nadal”, explica en Dimitar, que va idear el disseny primer a mà. La senzillesa en el concepte es trasllada, però, en un disseny molt treballat a l’hora de traçar els quatre elements que conformen la postal.

escola art Mora la Nova

Dimitar (a la dreta) amb la seva tutora (al centre) i la seva companya de l’escola, Ariadna Rofí, que també ha guanyat recentment un concurs de disseny.

Luca, veí de Móra la Nova des d’on va arribar de Bulgària ara fa 9 anys, es mostra molt content pel premi, el primer que guanya en la seva trajectòria artística. Als seus 20 anys, aquest curs 2015-2016 està preparant el treball de final de grau a l’escola moranovenca, un centre amb 42 anys d’història i amb uns 80 alumnes que cursen estudis d’art, impartits per cinc professors. La seva tutora, Rosa Maria Pere, va ser precisament qui el va animar a presentar-se a concurs, tant a ell com als seus companys de classe. “Aquest tipus de concursos es treballen a l’aula com un exercici més per preparar els nostres alumnes per quan surtin al món laboral”, diu Pere, que explica que els seus alumnes també s’han presentat al concurs de la Fira de Móra, i també optaran al de la Fira de l’Oli i al de Sant Jordi, i fins i tot a algunes cites internacionals. A més del premi de la postal de Nadal de Dimitar, aquest curs un altre dels seus alumnes també ha guanyat una altra convocatòria: el packaging de les noves galetes de Móra la Nova, en aquest cas disseny de la també alumna de l’Escola d’Art Ariadna Rofí.

Esperança i vers d’Artur Bladé per desitjar unes Bones Festes i un feliç 2016

La postal nadalenca del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’acompanya, a més de d’un petit escrit amb el desig de la Presidenta “Per un futur ple d’esperança” en nom de la institució, d’un vers d’Artur Bladé i Desumvila, del cinquè volum de la seva obra completa, L’edat d’or:

postal nadal 2015

Els records són l’única riquesa veritablement nostra, l’únic tresor que ningú ens pot prendre. Mancat de la facultat de recordar, l’home no tindria res, ni tan sols esperances – sempre en resta alguna.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: