Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre es postula per gestionar l’impost nuclear i que reverteixi en el desenvolupament econòmic i social del territori

9 desembre 2015 · Noticies

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha rebut amb satisfacció la notícia que el Tribunal Constitucional (TC) ha desestimat el recurs que havia presentat el passat mes de juliol el govern espanyol paralitzant l’aplicació de l’impost nuclear aprovat pel Govern català el 2014.

Tot i així la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, mostra cautela a l’hora de valorar la informació, a l’espera de conèixer el contingut de la sentència, ja que a hores d’ara només en té coneixement a través dels mitjans de comunicació. Per la seva banda, el vicepresident primer i alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, s’ha manifestat en la mateixa línia i ha afegit que tampoc se sap com es repartirà el 10% de la recaptació de l’impost que sempre s’havia dit que recauria en el territori.

És per això que des del Consell Comarcal ja s’ha sol·licitat una reunió amb els responsables del departament d’Economia i Coneixement per establir els criteris a partir dels quals s’ha de gestionar l’impost. El que sí que té clar el Consell és que aquests diners han de contribuir al desenvolupament econòmic i social de tota la comarca, prioritat d’aquesta legislatura. La voluntat política expressada per la presidenta i el vicepresident primer del Consell és que es faci extensiu a tots els municipis de la Ribera d’Ebre, fins i tot aquells que geogràficament no estan dintre de l’àrea nuclear, i també els que estan afectats per les instal·lacions però formen part d’altres comarques veïnes.

 

Gestió de l’impost a través del Consell Comarcal

A l’espera de saber com i quan arribaran aquests diners al territori, els responsables comarcals aposten perquè sigui el Consell l’ens que se’n faci càrrec de la gestió. Carim ha anunciat que aquest tema es tractarà al pròxim Consell d’Alcaldes per buscar el màxim consens possible del territori a l’hora de fer arribar la proposta a la Generalitat. A més, també es convidarà als alcaldes dels municipis que estan dins aquest perímetre nuclear però no són de la Ribera d’Ebre, ja que també s’han de veure beneficiats per aquest tribut.

En aquest mateix sentit s’ha expressat la Mesa d’Alcaldes de l’Energia de Catalunya (MADE). El seu president, també vicepresident comarcal i alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, ha donat el seu suport a la presidenta comarcal perquè sigui aquest òrgan el que vagi al capdavant i lideri l’aplicació de l’impost nuclear al territori.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: