Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’adhereix al Manifest del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

25 novembre 2015 · Noticies

25N Ribera d'Ebre contra violència de gènere

Lectura del manifest.

Coincidint amb el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha celebrat aquest 25N un acte institucional per refermar el seu compromís per eradicar la violència masclista, assumint com a propis els principis previstos per la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes aprovada pel Parlament el passat mes de juliol.

La consellera de Serveis Socials, Margarita Daura, també regidora de l’Ajuntament d’Ascó, ha estat l’encarregada de llegir el Manifest a la sala de plens del Consell. A l’acte han assistit els alcaldes de la Palma d’Ebre, Gil Martí; de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà; de Benissanet, Francesc Xavier Arbó; i de Vinebre, Gemma Carim, també presidenta comarcal; els consellers Sixte Melchor, Julio Roca i Cinta Agné, de l’Ajuntament de Móra d’Ebre;  així com bona part dels treballadors comarcals.

Exposició de murals fets pels alumnes de BAT de la comarca

25N Ribera d'Ebre contra la violència de gènere

Acte institucional del 25N.

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, ha agraït la implicació dels alumnes de BAT dels instituts de Móra i Flix amb aquesta causa, després que hagin participat, a proposta dels Serveis Comarcals de Joventut, en l’elaboració d’uns murals per expressar el seu rebuig i condemna contra la violència de gènere.

Els murals, que s’han presentat avui mateix, es poden visitar als mateixos instituts i també de manera virtual en aquest enllaç web. A més, a l’entrada del Consell s’ha penjat un mural fet amb el núvol de paraules que han expressat els mateixos alumnes de BAT, tant d’anhel per valors com la llibertat i el respecte, com de rebuig i condemna a la violència de gènere amb conceptes com patiment, rebuig, càstig, control…  Carim ha destacat la petjada del projecte Kant per la Igualtat, impulsat per Joventut i Serveis Socials els darrers anys, en el treball fet pels alumnes en els murals, fent seva una de les frases d’un dels murals expressant el seu desig perquè “la teva parella et tregui el pintallavis, no el rímel”.

Carim ha anunciat també que la voluntat del Consell Comarcal és que aquesta exposició de murals sigui itinerant, per portar així aquesta reivindicació contra la violència masclista a tots els pobles de la comarca.

Serveis d’Atenció a la Dona gratuït

Des de principis d’any s’han atès 9 casos de violència de gènere a la Ribera d’Ebre, davant els 15 de l’any anterior. A més el Consell Comarcal disposa d’un Servei d’Atenció Integral a les Dones (SIAD) per atendre totes aquelles consultes que afecten aquest col·lectiu de la població, no només les relacionades amb violència masclista, sinó també per qüestions jurídiques o d’altra índole. L’horari d’atenció d’aquest servei, gratuït, és tots els dimarts a la tarda a la seu del Consell, a Móra d’Ebre.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: