Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Campanya preventiva contra el consum d’alcohol als instituts de la Ribera d’Ebre

16 novembre 2015 · Noticies

campanya Veus al que beus als instituts

Les tècniques de Joventut del Consell es desplacen als instituts per treballar directament al problemàtica amb els estudiants de la ESO.

Més de 250 alumnes de Secundària de la Ribera d’Ebre han participat ja en la campanya Veus el que beus que té per objectiu sensibilitzar aquest col·lectiu sobre els riscos del consum d’alcohol, especialment entre els joves. Així, dues tècniques del Servei Comarcal de Joventut s’han desplaçat a l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre i a l’institut de Flix per resoldre dubtes i treballar amb els alumnes d’ESO els mites al voltant del consum de l’alcohol, considerada la droga més consumida i acceptada a la nostra societat i una de les que més problemes socials i sanitaris genera.

Durant tota una jornada, els joves estudiants de la comarca han pogut apropar-se al Punt d’Informació instal·lat al mateix centre i han contestat un qüestionari per a detectar quins hàbits de consum d’alcohol hi ha entre els escolars. També han pogut plantejar, de manera anònima, tots els dubtes relacionats amb el consum de l’alcohol, en una recollida de dades que servirà per donar continuïtat a aquest programa de conscienciació impulsat pels departaments d’Ensenyament i Salut, dins el Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP), amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Un cop classificats i estudiats, es donarà una resposta experta a cadascun dels centres per solucionar els dubtes existents.

Les tècniques de Joventut del Consell Comarcal desplegen aquest programa de manera coordinada amb el personal d’infermeria del programa de Salut i Escola, així com dels tècnics del Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències (CAS). En les pròximes setmanes, la intervenció arribarà també als alumnes de la resta de centres de secundària de la comarca: l’escola Santa Teresa i l’Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova. La campanya s’està duent a terme a un total de 15 centres de secundària repartits per totes les Terres de l’Ebre.

Més informació al web Canal Salut Drogues de la Generalitat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: