Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Curs de formació per a les treballadores familiars de la comarca, que cada dia atenen 100 veïns a les seves llars

12 novembre 2015 · Noticies

curs SAD

La presidenta del Consell, la consellera de Serveis Socials i la Cap d’Àrea han acompanyat a les treballadores familiars en l’inici del curs.

L’Àrea d’Acció Social del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre organitza un curs de formació sobre “Habilitats comunicatives i emocionals en la gestió de conflictes en la prestació de serveis d’atenció a la llar”, impartit per la psicòloga Mercè Janer. Aquest curs, de 24 hores de durada, està organitzat per a 18 de les treballadores familiars que gestionen els serveis d’atenció a domicili a la comarca i té per objectiu formar el personal del Consell Comarcal per gestionar millor les situacions en les quals es troben al desplaçar-se als habitatges dels usuaris del Servei d’Atenció a Domicili (SAD).

Actualment, les treballadores familiars del Consell Comarcal estan atenent 100 usuaris de tots els pobles de la comarca, majoritàriament gent gran que en alguns casos viu sola o són matrimonis grans que necessiten suport per la seva dependència o per la situació familiar. Aquesta tasca “no sempre és fàcil: les treballadores familiars estan en contacte amb la malaltia, la mort i s’encarreguen de cuidar i acompanyar usuaris que molts cops passen per situacions difícils. A més, hi ha pressions de la família, de l’equip i també massa proximitat amb els usuaris”, explica la psicòloga Mercè Janer, qui assessorà les participants en el seu rol professional durant les quatre jornades en les quals s’articula el curs.

Formació contínua per un servei amb 30 treballadors

La presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, així com la consellera de Serveis Socials, Margarita Daura, han participat en la inauguració del curs, juntament amb la cap d’Àrea, Anna Rel. Carim ha destacat l’índex de satisfacció dels usuaris amb el servei que es presta als domicilis particulars, encoratjant les treballadores a continuar amb la seva feina perquè fan “un servei molt important per a la comarca”. A més, la presidenta ha mostrat el seu compromís amb la formació contínua per mantenir la qualitat del servei a la ciutadania.

El Servei d’Atenció a Domicili del Consell, que té una plantilla de 30 persones (totes dones excepte un), va atendre l’any passat a 124 veïns de la comarca. Tot i que el nombre d’usuaris actius al servei el dia d’avui és lleugerament inferior (100 beneficiaris), la xifra és equiparable a la de l’any passat, si es tenen en compte la vintena de baixes registrades des de principis d’any. En total, l’any passat es van prestar 24.905,75 hores de servei a domicili. La detecció dels casos es fa per part de l’equip de Primària de l’Àrea d’Atenció a les Persones, i són els treballadors socials dels Ajuntaments qui deriven als usuaris al SAD.

El curs de formació compta amb el suport de la Diputació i l’Associació Catalana de Municipis i segueix una metodologia participativa, abordant els conflictes més habituals en l’atenció a domiciliària. Continuarà els dies 17 i 23 de novembre, i 3 de desembre, en horari de matí i tarda, a la seu del Consell.

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: