Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

3.069 alumnes comencen el curs escolar a tots els municipis de la Ribera d’Ebre

14 setembre 2015 · Noticies

2015_09_14 inici curs escola ribera ebreNormalitat en l’inici de curs escolar a la Ribera d’Ebre. Un total de 3.037 alumnes de la comarca han tornat avui a les aules donant per inaugurat així el curs escolar 2015-16 als 19 centres educatius de la comarca, tots públics a excepció de l’escola concertada Santa Teresa de Móra d’Ebre. D’aquests, 604 alumnes cursen Educació Infantil, 1.216 fan Primària, 797 estudien ESO i 215 es troben en el Batxillerat. A més, 205 han optat de moment per un dels cicles formatius que oferten els instituts de Móra d’Ebre i Flix, on la matrícula continua oberta. També s’han d’afegir els 32 veïns de la Ribera que estudien al Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas.

900.000 euros d’inversió en transport comarcal

L’inici del curs escolar marca també la posada en marxa del servei de transport escolar gestionat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, del qual s’encarreguen 9 empreses del territori. I és que un cop acabada l’etapa de Primària, que sí es pot estudiar a tots els pobles de la comarca (a excepció de Darmós, que estudien a l’institut-escola de Móra la Nova), els alumnes de la comarca han de desplaçar-se a Móra o Flix per continuar els seus estudis als dos instituts riberencs: Julio Antonio de Móra d’Ebre i el de Flix. Els de Rasquera es desplacen a l’institut Blanca d’Anjou del Perelló amb el servei del Consell Comarcal del Baix Ebre.

En total, doncs, el transport escolar gestionat pel Consell Comarcal dóna servei a 368 usuaris, 195 dels quals estudien ESO i 110 BAT i cicles formatius. Els nens de Darmós que es desplacen a Móra la Nova són 9 aquest curs escolar, i els usuaris del CEE Jeroni de Moragas són 54, comptant també els alumnes procedents de municipis d’altres comarques properes que estan matriculats en aquest centre especial de Móra d’Ebre. La inversió total destinada a aquest servei comarcal és de 900.000 euros.

Ajuts per menjador escolar, llibres i llars d’infants

A banda del transport escolar, el Consell Comarcal també gestiona ajuts per al menjador escolar, llibres i llars d’infants per a aquelles famílies amb menys recursos de la comarca.

En el cas del menjador escolar aquest curs 2015-16 s’han presentat 131 sol·licituds, que seran resoltes en la propera Junta de Govern del Consell segons els requisits establerts per la Generalitat quant a la renda familiar. El curs passat es van destinar 71.226 euros per als 96 alumnes que van rebre aquesta beca de menjador escolar, dels quals 53 eren alumnes d’Infantil, 63 de Primària i 9 estudiaven l’ESO.

Pel que fa a les beques de llibres escolars i de llar d’infants, el termini per presentar la sol·licitud continua obert, fins al pròxim dimecres 30 de setembre. Els interessats poden fer el tràmit al seu centre escolar, on se’ls informarà de la documentació que han de presentar, També es poden consultar les bases al web del Consell Comarcal:

Bases ajuts llibres curs 2015/16.

Bases ajuts llars infants curs 2015/16.

A més, el període de sol·licituds de beques queda obert per a persones nouvingudes a la comarca, sempre i quan compleixin els requisits i hi hagi partida pressupostària.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: