Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La tivissana Teresa Saladié Gil, àvia comarcal de la Ribera d’Ebre 2015

22 juliol 2015 · Noticies

LLIURAMENT ÀVIA COMARCAL 2015Teresa Saladié Gil, la representant de l’Associació de Jubilats de Tivissa, va ser escollida ahir a la nit Àvia Comarcal de la Ribera d’Ebre 2015 per tots els representants de les associacions de gent gran de la comarca.

La proclamació de l’Àvia 2015 es va dur a terme en el transcurs de la sisena edició de la Festa dels Avis de la Ribera d’Ebre que aquest any s’ha celebrat a Benissanet, en un emotiu acte que va comptar la presència de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim; la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Manolita Cid, i l’alcalde de Benissanet, Francesc Xavier Arbó. Hi van participar gairebé tots els alcaldes de la comarca, que van ser els encarregats de lliurar el premi als seus convilatans; així com regidors, representants de les associacions de jubilats i pensionistes, familiars i amics dels guardonats.

L’Àvia de la Ribera d’Ebre 2015 va voler “compartir el reconeixement amb totes les àvies i avis anònims” de la comarca, a qui va animar a participar de la festa com una experiència molt positiva: “Fer el currículum per optar al premi ha estat molt positiu per mi, m’ha fet recordar moltes coses ja oblidades i m’ha recordat que a la vida un passa per moltes coses”, en un crit a gaudir dels moments. El reconeixement dels avis a Teresa Saladié ha tingut en compte la trajectòria d’aquesta dona emprenedora, modista de formació i professió, a qui una malaltia a la vista dels seus fills la va portar a ser activa per buscar recursos en el món de l’Educació Especial. Així, juntament amb altres pares i tècnics va fundar l’Associació Jeroni Moragas, referent a la comarca, i va dissenyar un faristol per facilitar la lectura: el Minuja, que durant anys va comercialitzar a través de l’ONCE. Saladié ha estat també regidora de Tivissa i ha jugat un paper molt important en el món associatiu tivissà, sent fundadora del grup local Mans Unides, de l’Orfeó de Tivissa, de la Unió d’Artesans i de l’associació veïnal l’Esperança, entre altres.

COMPROMÍS DE CONTINUAR TREBALLANT “PER I AMB LA GENT GRAN”

L’encarregat de donar la benvinguda a Benissanet va ser el president del Casal de Jubilats del poble, Miquel Aviñó, que en el seu discurs va destacar els 16 anys de trajectòria de l’entitat que presideix i va voler reconèixer també el paper del Consell Comarcal per fomentar la relació entre les entitats de la gent gran de la comarca.

La presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, va agrair les seves paraules i va destacar la gran tasca que realitzen les associacions de jubilats a la comarca, encoratjant-les a continuar endavant, amb “el compromís del Consell de treballar per i amb la gent gran”. Carim va demanar al col·lectiu que siguin “actius” perquè són “un dels pilars bàsics de la societat i les famílies”. Els avis “no només són el passat, sinó també el present de la Ribera i els encarregats de transmetre els valors a les noves generacions”.

La directora territorial, Manolita Cid, també va parlar dels valors de l’esforç, el sacrifici, el treball i la solidaritat de la gent gran per fer una crida a que els transmetin als néts, ja que “les generacions més joves volem aprofitar tot el vostre llegat”. Per la seva banda, l’alcalde de Benissanet, Francesc Xavier Arbó, es va mostrar satisfet de ser el poble amfitrió en aquesta edició de la festa, que cada any es fa en un poble itinerant, i va reconèixer l’esforç dels avis per tirar endavant la comarca, reivindicant ajudes socials per al col·lectiu després de tota una vida de treball.

PLACA COMMEMORATIVA PER ALS AVIS I ÀVIES DE TOTS ELS POBLES

El reconeixement als avis i àvies de la comarca s’ha dut a terme en el transcurs d’un sopar a la plaça de la Renaixença de Benissanet, amb gairebé 250 persones. Els avis i àvies de la Ribera que han estat guardonats aquest any i que ahir van recollir la placa commemorativa són: Maria Ribes Montaña d’Ascó, Joan Montamat Argilaga de Garcia, Francesc Torà Agné de Ginestar, Montserrat Alfonso Pino de Móra d’Ebre, Irene Suárez Guillén de Móra la Nova, Nativitat Estiarte Prunera de La Palma d’Ebre, Montserrat Alabart Castellví de Riba-roja d’Ebre, Miquel Sentís Salamé de La Torre de l’Espanyol, Josep Caballé Muntané de Vinebre, Rosa Fucho Solé de Benissanet i l’Àvia Comarcal 2015 Teresa Saladié Gil de Tivissa. La representant de Rasquera, Maria Martí Ramos, no va poder assistir a l’acte, mentre que la placa de l’àvia de Flix, Ana Rofes Mestres, la va recollir el seu nebot per una indisposició de darrera hora.

La tivissana Teresa Saladié s’afegeix, doncs, als avis i àvies de la comarca que ja han recollit aquest títol en les sis edicions que s’ha organitzat la festa comarcal, l’objectiu de la qual és fomentar l’associacionisme de la Ribera d’Ebre:

Àvia Comarcal 2010: Maria Cinta Nogues Homedes

Avi Comarcal 2011: Josep Sabaté Ferrús

Àvia Comarcal 2012: Maria Grau Montané

Avi Comarcal 2013: Benignme Corbella Mestres

Àvia Comarcal 2014: Roser Guinau Elies

Àvia Comarcal 2015: Teresa Saladié Gil

L’any que ve la Festa de l’Avi i Àvia Comarcal se celebrarà a Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: