Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El fons de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Móra d’Ebre (1984-2010) ingressa a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre

22 juny 2015 · Noticies

El passat 5 de juny es va produir el trasllat del fons de l’Associació a la seu de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE), donant així compliment al contracte mitjançant el qual s’estableix que l’Arxiu gestionarà i custodiarà la seva documentació, tot i que l’entitat seguirà mantenint la propietat sobre el fons

1web Fotografia pepita Arpal_presidenta jubilatsEl passat 5 de juny va portar-se a terme el trasllat del fons de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Móra d’Ebre a l’ACRE. La documentació, que està formada per un volum de 7,2 metres lineals, equivalents a 72 capses d’arxiu normalitzades, conté la informació que permet entendre la gestació i l’activitat de l’entitat. En conseqüència, hi podem trobar la informació creada i rebuda en l’exercici de la seva gestió administrativa interna, així com la generada en el marc de les activitats que li són pròpies, totes elles relacionades amb la promoció de la formació, l’oci i el lleure dels jubilats de Móra d’Ebre i dels pobles veïns.

El fons s’inicia l’any 1984 i està format per les tipologies documentals habituals d’una entitat, com ara els llibres d’actes, els registres de socis o la documentació comptable. A part de la documentació de gestió comuna en qualsevol associació, en el fons de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Móra d’Ebre hi trobem, tal i com hem indicat abans, informació sobre moltes de les activitats dutes a terme a través dels seus programes anuals, com ara els viatges que han desenvolupat, els diversos tallers que organitzen per promoure la integració i oci dels jubilats morencs, o les festes per triar l’Avi Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Conseqüentment, el fons representa un interessant testimoni sobre la feina desenvolupada per una de les entitats més actives de la vila de Móra d’Ebre, la qual, a través de la seva cessió de l’ACRE, s’assegura una millor gestió dels seus documents, així com una resposta eficient en cas de que necessitin disposar-ne.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: