Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presenta els resultats del projecte ‘Kant per la igualtat’

4 juny 2015 · Noticies

0web   Al Teatre Municipal La Llanterna de Móra d’Ebre i amb l’assistència de més de dos-cents estudiants, l’àrea de serveis a les persones del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha presentat els resultats del projecte d’intervenció ‘Kant per la igualtat’, adreçat als  joves d’ESO de la comarca.

Aquest projecte, que ha tingut una durada de tres anys, s’ha dut a terme mancomunadament entre el Servei d’Informació i Atenció a les Dones i l’àrea de joventut del Consell Comarcal, amb l’objectiu de treballar preventivament les desigualtats i  la violència de gènere.2web

Els estereotips sexistes són presents en la vida quotidiana i posen fre a la igualtat. Per aquest motiu el projecte va destinat a la identificació de conductes, detecció de casos i erradicació de les desigualtats i la violència de gènere en la població jove.

A partir d’aquí s’inicia un treball longitudinal en el qual s’ha treballat, mitjançant un seguit de tallers, dinàmiques i enquestes, amb el mateix grup d’alumnes amb la finalitat de conèixer que pensen els joves quan se’ls pregunta sobre temes d’amor, relacions de parella i violència…, i, a partir d’aquí, identificar quin impacte s’ha donat fruit de les actuacions i de quina manera es pot emprendre i replantejar el treball preventiu per promoure la igualtat de gènere.1web

El resultat de l’impacte confirma que els joves han adquirit els coneixements necessaris per identificar estereotips sexistes i qualsevol tipus de violència  desvinculant-la de qualsevol classe social, ètnia, religió i malaltia. Alhora se’ls ha esperonat a ser proactius davant d’una situació de desigualtat i actuar davant d’una situació de violència.

Amb aquests resultats es valora imprescindible continuar treballant amb polítiques preventives d’igualtat adaptades a cada etapa vital. Amb edats més primerenques, iniciar un treball amb valors respecte a la diversitat, de diàleg, d’empatia, entre altres i, a partir  de primer d’ESO, centrar-se en situacions de parella.

La presentació dels resultats també ha inclòs una obra de teatre i fòrum interactiu en la qual han participar els alumnes de 4rt d’ESO de l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, de l’institut Flix de Flix i de l’institut-escola 3 d’abril de Móra la Nova.

Els alumnes han tingut l’oportunitat de demostrar el coneixements assolits, mitjançant la transformació d’aquelles situacions quotidianes que consideren opressives i injustes.

3web presentacio a TortosaEl projecte ‘Kant per la igualtat’ també ha tingut ressò fora de la Ribera d’Ebre com a bona pràctica i i s’ha presentat a la IV Jornada d’adolescència de Terres de l’Ebre. També està previst donar-lo a conèixer a les trobades tècniques de joventut a les Terres de l’Ebre i al Camp de Tarragona les properes setmanes.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: