Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els projectes agroalimentaris de Ribera d’Ebre VIVA guanyen múscul i sumen reptes

1 juny 2015 · Noticies

Els projectes definits dins el marc de Ribera d’Ebre VIVA avancen amb pas ferm: el sector de fruita de pinyol i el sector oleícola defineixen les següents passes que els portaran a reafirmar l’expansió dels seus productes i a fomentar la seva competitivitat.

1webEl 16 d’abril va tenir lloc el Kick Off per dinamitzar l’associació oleícola de la Ribera d’Ebre, mentre que el 17 es van presentar les conclusions del viatge de prospecció comercial a Escandinàvia amb els productors de fruita de pinyol de la comarca. Tots dos projectes avancen amb força i determinació.

El passat mes la seu del Consell Comarcal acull la posada en comú de les conclusions del viatge de prospecció comercial que va transcórrer entre el 23 i 27 de març i va portar als seus integrants a una ruta compresa entre Noruega, Suècia i Dinamarca. El viatge finalitzava amb una dada remarcable: gràcies a l’alta concentració de mercat que presenten  els països es va visitar al 100% dels players que importen fruita de pinyol tant en el mercat noruec com en el suec. Aquest punt, tal com es va afirmar durant la reunió, suposa un punt diferencial respecte els anteriors viatges de prospecció comercial (Rússia, Bielorússia i Dubai).

Cal destacar la notorietat dels resultats del viatge entre els empresaris; doncs molts d’ells van arribar ja amb acords de col·laboració tancats. Tal com va afirmar un dels productors participants  “amb aquest viatge hem aconseguit rematar tractes. No només s’ha obert mercat sinó que s’han tancat acords i ventes”. També cal destacar que aquest viatge ha resultat de gran interès qualitatiu gràcies a la dinàmica que s’ha generat entre els productors durant i després del Business Development. La dinàmica col·laborativa assolida entre els empresaris és un factor clau perquè a llarg termini les accions dutes a terme i línies estratègiques traçades tinguin continuïtat. Aquest vincle resulta un ingredient fonamental per la competitivitat individual de cada empresa, i en conseqüència per la competitivitat global del sector de la fruita de pinyol. D’acord amb aquesta dinàmica la reunió també va servir perquè es comencessin a esbossar les activitats que tindran lloc durant el proper 2016. Algunes d’elles passaran per Àustria, Suïssa i el nord d’Itàlia, tresmercats on els empresaris busquen reafirmar l’expansió dels seus productes.

Cal fer especial menció també al grup de treball amb empresaris oleícoles per donar el tret de sortida la projecte de “Dinamització del Sector Oleícola de la Ribera d’Ebre”. Tal com es va detallar en la sessió amb els empresaris del sector, la reunió va marcar l’inici d’un treball eminentment pràctic que tindrà lloc durant els propers mesos. Implementació, aquesta és la paraula clau, doncs el projecte té per objectiu dinamitzar i donar solucions pragmàtiques a les línies estratègiques que s’havia tractat en anterioritat amb el conjunt de productors oleícoles de la comarca. Per aconseguir-ho es treballarà al voltant de quatre grans reptes: impulsar l’estratègia de maquil·la gourmet, incrementar les vendes al canal foodservice, reduir els costos de producció i ajudar a les empreses a resoldre els frens que dificulten la internacionalització del seu producte.  Cada un d’aquests objectius comptarà amb un seguit de sessions de treball en les que es tractarà específicament la línia estratègica a seguir. D’acord amb això, per assolir la primera meta es portarà un expert que presenti els avantatges de l’estratègia de maquil·la, mentre que per reduir els costos s’aplicarà l’eina informàtica dissenyada en l’anterior projecte oleícola. Aquests són dos exemples notoris que determinen l’essència d’aquesta nova fase de treball amb el sector:la implementació de l’estratègia com a clau d’èxit.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: