Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova les bases per a la concessió d’ajuts per a l’assistència a les llars d’infants i l’adquisició de llibres escolars

29 maig 2015 · Noticies

Durant el ple s’ha informat que el Consell recorrerà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya  la sentència que anul·la les quotes fetes per l’ens comarcal a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

1web El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases que regeixen la convocatòria pública per a la concessió d’ajuts econòmics per a l’assistència a les llars d’infants i per a l’adquisició de llibres escolars en el curs 2015/2016.

Els destinataris d’aquests ajuts econòmics són les famílies amb nenes i nenes empadronades a la comarca que compleixin els requisits establers a les bases. El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 30 de setembre de 2015.

L’atorgament dels ajuts ve donat en aplicació del Conveni Marc de col·laboració i coordinació entre la Diputació de Tarragona i els Consells Comarcals per optimitzar la prestació de serveis municipals, en el curs 2015-2016.

El ple comarcal també ha aprovat per unanimitat el conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament per al finançament de les competències delegades relatives a la gestió del servei escolar de transport i de menjador i també d’altres prestacions en matèria d’ensenyament. Aquest conveni preveu que el Departament d’Ensenyament assigni al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre un total de 993.423,49 euros destinats a la gestió dels serveis escolar de transport i menjador i altres prestacions en matèria d’ensenyament.

El ple també ha aprovat per unanimitat una modificació del reglament regulador del repartiment d’aliments a les famílies més necessitades de la comarca de la Ribera d’Ebre. Aquesta modificació inclou al reglament la possibilitat d’atorgar lots a persones que tinguin la necessitat de rebre aliments fora del període ordinari. En aquest cas es lliuraran els aliments amb l’elaboració d’un informe social dels tècnics i la signatura de la nota d’entrega corresponent a cada pla anual de repartiment.

D’altra banda, durant el ple, s’ha informat que l’ens comarcal recorrerà davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la sentència del jutjat contenciós administratiu n. 1 de Tarragona que declara “no conforme a Derecho” i anul·la l’acord del pagament de les quotes 2012 i 2013 que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va fer a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). Cal recordar que la “Subdelegación del Gobierno de Tarragona” va presentar aquest contenciós administratiu contra el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per impugnar el pagament de les quotes a l’AMI. Segons la sentència del jutjat tarragoní, “es indudable el derecho de los políticos que forman las instituciones locales de sostener la conveniencia, e incluso la necesidad, de la independencia de Cataluña, pero no pueden instrumentalizar las instituciones que dirigen para lograr esta finalidad, porque ello las colocaría en el imposible lugar legal de incumplir la Constitución bajo el pretexto de una supuesta voluntad popular”. La sentència també afegeix que “las instituciones, como tales, han de cumplir en todo momento con las leyes, la primera de ellas la Constitución, y no pueden realizar acto alguno que las contravenga o conculque, sin perjuicio de que los cargos que las formen, en el ejercicio de su representación política, realicen las actuaciones o declaraciones que consideren más conducentes a las finalidades legítimas que persigan”.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha manifestat que “la voluntat dels pobles no es para mitjançant sentències judicials” i que l’ens comarcal recorrerà la sentència “fins les últimes instàncies”.

2web

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: