Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’esport i les activitats per a infants protagonitzen la II Cursa i la XIII Festa de les Cigonyes a la Reserva Natural de Sebes de Flix

4 maig 2015 · Noticies

webDissabte 2 i diumenge 3 de maig la Reserva Natural de Sebes de Flix acollí, respectivament, la II Cursa de les Cigonyes i la XIII Festa de les Cigonyes, activitats que comptaren amb molt bona participació. El bon temps que es gaudí els dos dies va ajudar al seu bon desenvolupament.

Dissabte fou el dia de la II Cursa de les Cigonyes, que comptà amb més de 140 participants entre les dos curses principals, la de 5.000 i la de 10.000 metres, entre aquells que les realitzaren corrent i els que feren els mateixos recorreguts caminant. En finalitzar aquestes proves, es van dur a terme les curses infantils, també força participades, als participants de les quals se’ls lliurà a tots una medalla. Acabades totes les competicions, es féu el lliurament dels trofeus als tres primers classificats en cada categoria -masculina i femenina- de les curses de 5.000 i 10.000 metres, premis a la primera i el primer classificats locals i també a la primera i el primer classificats majors de 45 anys. A més, es feren diversos sortejos entre els participants a les dos curses principals. Aquest mateix dia i també el següent, al Mas del Director es va donar a conèixer una maqueta d’un esturió, una espècie de peix que properament serà reintroduïda a l’Ebre a la zona de la reserva.

El dia següent, diumenge, es van realitzar els actes de la XIII Festa de les Cigonyes, al voltant del Mas del Director. Per a desplaçar-se, des de l’accés a la reserva fins al mas, es disposava d’un trenet, d’un carro amb cavall o un autocar. Així com anaven arribant els participants, les famílies amb un nadó nascut el 2014 podien adquirir el diploma pertinent. A primera hora, els infant van disposar de diversos jocs, proporcionats per la companyia Xarranca; a més hi havia un espai per als més petits. Seguidament es representà l’espectacle “Kissu”, de la companyia de titelles de Lleida. En finalitzà la representació, hi hagué els parlaments de l’alcalde de Flix, Marc Mur; del portaveu del govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Antonio Suárez; i del president del Grup de Natura Freixe, Josep Manel Albiac. Tot seguit, es féu la fotografies de grup de tots els nascuts l’any 2014 a Flix i poblacions properes,que van assistir a la celebració. La XIII Festa de les Cigonyes es va cloure amb l’alliberament de dos cigonyes procedents del centre de Vallcalent.
A més dels jocs i els actes, també i hi hagué algunes parades de productes del territori i un espai on es féu una capta solidària de donatius per a aliments i productes de neteja infantil per a famílies amb dificultats.

web 1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: