Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre acull l’exposició ‘Cartells de prevenció de riscos laborals (1925-1937)’, produïda per l’Arxiu Nacional de Catalunya

4 maig 2015 · Noticies

A la mostra es donen a conèixer gairebé una cinquantena de cartells de gran format, compresos entre 1925 i 1937, els quals tenen un nexe molt evident: la presa de consciència dels treballadors agrícoles i industrials del període per tal d’evitar els accidents laborals.

web1El passat dijous 30 d’abril l’Arxiu Comarcal de la04 Ribera d’Ebre (ACRE) va inaugurar l’exposició “Cartells de prevenció de riscos laborals (1925-1937)”.

L’exposició, produïda per l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), s’ha elaborat a partir d’una selecció de la col·lecció de més de 700 cartells sobre prevenció laboral, editats durant les dècades dels anys 20 i 30 del s. XX, i actualment gestionats per l’ANC. Cal tenir present que aquesta col·lecció singular es va formar per tal de ser exhibida íntegrament l’any 1937 en la “Primera exposició de cartells nacionals i internacionals sobre prevenció d’accidents del treball” que, amb motiu de la Croada de la Previsió, va organitzar la Conselleria de Treball i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.

En l’exposició exhibida a l’ACRE s’hi pot veure una selecció dels cartells d’aquesta impressionant col·lecció que, en diversos idiomes, alerten dels accidents en el món del treball. Les imatges mostren la varietat de riscos a què els treballadors industrials i agrícoles, fonamentalment, estaven exposats a causa d’una manipulació incorrecta de les eines, utillatge, màquines i de productes tòxics, inflamables o explosius.

L’exposició es pot visitar en l’horari habitual de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE) fins el 15 de maig. Cal recordar que l’ACRE està adscrit al Departament de Cultura i forma part de la Xarxa d’Arxius Comarcals. La seva gestió correspon, conjuntament, al  Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i a l’Ajuntament de Móra d’Ebre. La missió principal del centre és gestionar els fons de les administracions públiques, institucions o particulars de la Ribera d’Ebre, per tal de facilitar l’accés a la documentació, així com difondre aquest patrimoni documental i posar-lo a l’abast dels ciutadans de la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: