Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

36 autors participen al premi Llibresebrencs.org de relats curts per Internet

30 abril 2015 · Noticies

cartell x webUn total de 36 autors han participat enguany en el premi Llibresebrencs.org de relats curts per Internet que organitza la Fira del Llibre Ebrenc, amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és incentivar els jóvens de les comarques de l’Ebre i la seua àrea d’influència cultural a escriure i compartir les seues creacions.

Enguany el premi està estructurat en quatre categories (fins a 15 anys, de 16 a 22, de 23 a 29 i a partir de 30) i el guanyador de cadascuna s’emporta una dotació econòmica de 150 euros. Aquest premi, degà entre els que promouen la creació literària entre els més jóvens, arriba a la seua onzena edició i continua apostant pel futur de les lletres a casa nostra. Des de la seua creació s’hi han presentat més de cinc-cents relats, alguns dels quals escrits per autors ara consolidats en el panorama literari nacional com són Marta Rojals o Joan Todó —que hi van participar amb alguna de les seues creacions més primerenques.

La característica especial del premi és que el relat ha de tenir una extensió màxima de 2 pàgines i que la seua tramesa i publicació posterior serà a través d’Internet. Aquest fet fa que molts jóvens, des de fa ja més de deu anys, s’introdueixin en el món de l’escriptura i que el certamen acabi sent una veritable pedrera.

Pel que fa a la procedència dels participants d’enguany, n’hi ha d’Alcanar, la Ràpita i Ulldecona, al Montsià; Deltebre, Tortosa i l’Ampolla, al Baix Ebre; Móra d’Ebre, Móra la Nova, Flix i Tivissa, a la Ribera d’Ebre; Batea i Gandesa a la Terra Alta; i Falset, Capçanes i Bellmunt, al Priorat.

El premi es lliurarà dins el marc dels actes de la Fira del Llibre Ebrenc, dissabte 6 de juny, a les 17.45 h, a la plaça de la Cultura, lloc central de la fira.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: