Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Prop d’un centenar de participants a la Jornada sobre ‘L’autofinançament, la supervivència de les entitats’

28 març 2015 · Noticies

untitled2  Prop d’un centenar de persones procedents d’una seixantena d’entitats de la comarca han participat aquest dissabte a Móra la Nova en la jornada de formació i debat sobre ‘L’autofinançament, la supervivència de les entitats’, organitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Direcció General de Joventut.

La presentació ha anat a càrrec de Ferran Bladé, alcalde de Móra la Nova, que ha subratllar la importància de les associacions en el teixit social, i de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre,Gemma Carim, que ha explicar que l’ens comarcal “està al costat de les entitats” i ofereix assessorament personalitzat a les entitats en qualsevol àmbit que els calgui: des de com legalitzar-se fins a com demanar subvencions, o bé explicacions sobre la nova normativa de transparència i fiscalitat.

La primera de les xerrades de la jornada ha anat a càrrec de Montse Ribalta, vicepresidenta d’IPCENA –Institució de Ponent per la Conservació i l’Estudi de l’Entorn Natural–,  una entitat ecologista fundada l’any 1990 que treballa a les comarques de Lleida en defensa del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones. Durant la seva intervenció han explicat el contingut d’un manual sobre autofinançament, que ofereix a les entitats estratègies innovadores de captació de fons i idees per promocionar accions per a generar ingressos propis.

La següent intervenció ha anat a càrrec dels representants de quatre entitats de la comarca -La Picossa, Lluís Balcells; Associació Jeroni de Moragas, Tere Moreno; Agrupació Musical Rasquerana i Grup Cultural Rasquerà, Joan Farnós; i Àngels Salgado de l’Associació Juvenil Los Descarrilats- que han explicat les diferents activitats que duen a terme per finançar-se, des de fer productes de marxandatge, publicacions, o simplement amb voluntariat, etc.

Després de la pausa-cafè, Raül Abella, d’Enllaç Assessors, assessoria vinculada a l’Institut Ramon Muntaner, ha explicat la nova normativa sobre transparència i fiscalitat que s’ha aprovat i que cal que les entitats tinguin en compte en el seu funcionament diari. En acabar la seva explicació, ha contestat tots els dubtes plantejats per les entitats.

La jornada ha acabat que l’explicació del  projecte XIRGA, que té com a objectiu unir diners públics i privats per obrir una convocatòria destinada a finançar projectes que tinguin com a objectiu un desenvolupament de la comarca a tots nivells.  Aquest projecte es desenvolupa des de diversos departaments del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, juntament amb el CIS i amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner.

untitled3   untitled1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: