Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La creació d’un nou vi, darrera proposta per fomentar la competitivitat del sector vitivinícola de la Ribera d’Ebre

25 març 2015 · Noticies

El sector vitivinícola de la comarca aposta per la innovació col·laborativa i posa fil a l’agulla per elaborar i comercialitzar conjuntament un vi enfocat al sector consum 

1webLa innovació arriba una vegada més al projecte Ribera d’Ebre VIVA, concretament a la proposta de “Creació i comercialització conjunta d’un nou vi a la Ribera d’Ebre” per tal d’elaborar un producte que condueixi a fomentar la competitivitat del sector vitivinícola, explorant noves vies d’acció. Per fer-ho s’elaborarà i comercialitzarà conjuntament un nou vi dirigit a un client específic dins del segment consum. Concretament, el repte resideix en donar sortida al producte vitivinícola de la Ribera d’Ebre dins un sector de mercat en el qual s’ha identificat que pot competir de forma destacada.

Per analitzar la proposta, el Consell Comarcal de Ribera d’Ebre juntament amb Cluster Development i les set empreses integrants del projecte han participat en una jornada de treball. La reunió ha servit per donar el tret de sortida al projecte, seguit d’un període d’entrevistes i tastos de vins als respectius cellers dels productors. Aquesta activitat posarà les bases per començar a treballar amb la conceptualització del vi. Per això, durant la fase inicial del projecte, es compta amb l’activa participació i assessorament d’una experta mestre sommelier, Sònia Farran, guanyadora de la “La Nariz de Oro de Catalunya” l’any 2008 i del “Primer Premi Marqués de Riscal” al 2009. Farran ha acompanyat l’equip durant els diversos tastos que s’han dut a terme en aquesta primera sessió, iniciant així l’anàlisi dels raïms dels quals es disposa i de les possibilitats que ofereixen. Durant les visites, Sònia Farran ha remarcat la importància de la gestió prèvia a la producció perquè “el vi es fa al cep”. Per tot plegat i per tal d’assegurar un vi conjunt el millor desenvolupat possible, Sònia Farran col·laborarà durant tot el projecte, però de manera intensiva durant la seva fase de conceptualització.

Seguidament, i un cop definit com haurà de ser el vi, caldrà configurar un pla de negoci que reculli quin serà el plantejament comercial, i també un pla de màrqueting. Alhora també es determinaran quins seran els mecanismes de col·laboració i l’estructura organitzativa. El projecte veurà la seva meta quan es determinin quins seran els cellers que co-produiran el producte i com serà la seva coordinació.

Amb aquesta nou projecte Ribera d’Ebre VIVA fa una passa important i aposta per la innovació i la filosofia col·laborativa com a motor de futur. El projecte, liderat pel Consell Comarcal de Ribera d’Ebre i subvencionat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i cofinançament pel Fons Social Europeu (FSE) i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal, segueix avançant amb una triple col·laboració amb nou projecte on la competitivitat és una meta que també s’assoleix en grup.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: