Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Més de 1300 persones participen a Tivissa en l’12a Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre

23 març 2015 · Noticies

La pregonera de la festa, Carme Ruscalleda, anuncia que a partir del mes d’abril, incorporarà als menús dels seus restaurants “un plat entrant inspirat en la cultura de la clotxa”

01 web Carme Ruscalleda amb clotxa   Malgrat les inclemències climatològiques i l’intens temporal d’aigua, la Festa de la Clotxa a la Ribera d’Ebre, que enguany ha arribat a la seva 12a edició, s’ha celebrat aquest cap de setmana del 21 i 22 de mar, a Tivissa, on prop d’un centenar de voluntaris han fet possible el desenvolupament de les diverses activitats previstes per dissabte i diumenge. L’activitat central de la Festa ha tingut lloc diumenge i s’ha traslladat al càmping de Tivissa, on s’han repartit més de 1300 clotxes als assistents. Alcaldes de la comarca, consellers comarcals, i nombrosos veïns i veïnes de localitats properes, de les Terres de l’Ebre, i de diversos indrets del país han participat a la festa.

El pregó d’aquesta edició de la Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre ha anat a càrrec de la xef Carme Ruscalleda que, durant la seva intervenció, ha anunciat que “el proper mes d’abril estrenarem a Sant Pol de Mar un plat entrant inspirat en la cultura de la clotxa”. Ruscalleda ha afegit que “la nostra serà una mini clotxa”, ha explicat les característiques de la mateixa i ha avançat que aquest mateix plat s’incorporarà a partir del mes de maig als seus restaurants de Tokio i Barcelona. A més, Carme Ruscalleda ha manifestat que “la Ribera d’Ebre és una comarca ben especial, interessant i inspiradora” on “la suma natural i humana del 02 web Carme Ruscalleda amb clotxaterritori ofereix uns productes estretament lligats al paisatge, que permeten construir un discurs gastronòmic de qualitat i amb caràcter territorial”. La cuinera amb més estrelles Michelin del món també s’ha referit a la clotxa com “una menja molt peculiar i plena d’enginy”, i ha afegit que la “cultura de la clotxa” és “un atractiu gastronòmic de la Ribera d’Ebre” que permet “defensar els valors tan interessants que aglutina aquest país, gaudir-los, compartir-los, protegir-los i mostrar-los al món!”.

Per la seva part, l’alcalde de Tivissa i president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha agraït “l’esforç i dedicació de la gent de Tivissa que ha fet possible el desenvolupament de la festa” malgrat la pluja, ha reiterat l’encert de les novetats incorporades aquest any a la Festa de la Clotxa, i ha anunciat que la propera edició tindrà lloc a la Palma d’Ebre. A més, durant l’acte inaugural de la Festa, s’ha fet un reconeixement a l’alumna de l’Institut Escola 3 d’abril de Móra la Nova, Lidia Mulet, guanyadora del concurs de dibuix sobre la clotxa, organitzat al centres educatius de la comarca. La Banda de Música de Benissanet ha amenitzat la part final de la festa.

04 web Carme Ruscalleda amb clotxaD’altra banda, les activitats relacionades amb la clotxa previstes pel dissabte han tingut lloc al Casal Cultural de Tivissa, i han comptat amb les actuacions de País d’Struc, Joan Rovira, Lo Gitano Blanc i Dj Pau Brull, i també molta participació i assistència. Per contra, el concert d’Eric Vinaixa previst per diumenge s’ha suspès per les inclemències meteorològiques.

A més, cal recordar que aquesta festa clou les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa als restaurants de la Ribera d’Ebre, que han comptat amb la participació de 14 restaurants de la comarca. Els restaurants que hi han participat en aquesta edició han estat: Magda, d’Ascó; El Casal i Yurate, de Benissanet; Casa Castro, de Flix; Pas de l’Ase, de Garcia; Molí de Xim, de Miravet; Pizzeria Carusso’s, La Creu, Le Loup i Piscolabis, de Móra d’Ebre; Ferran, Heavens’s Door, i Can Secundino, de Móra la Nova; i Missamaroi, de Tivissa.

03 web Carme Ruscalleda amb clotxa

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: