Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre cedeix a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre dos originals mecanoscrits de l’escriptor Artur Bladé i Desumvila

20 febrer 2015 · Noticies

Amb l’honorable gest de l’entitat morenca, el fons personal d’Artur Bladé i Desumvila, gestionat per l’ACRE des de l’any 2009, es veurà augmentat amb els mecanoscrits originals de les obres Antoni Rovira i Virgili i el seu temps i La vida d’un català excepcional. Antoni Terré de Móra d’Ebre.

1 webAhir dijous 19 de febrer es va materialitzar la cessió per part de diversos membres de l’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre, entre els quals el seu president, Joan Launes, de dos mecanoscrits originals de l’insigne escriptor riberenc Artur Bladé i Desumvila a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (ACRE). Es tracta, en concret, de les obres Antoni Rovira i Virgili i el seu temps i La vida d’un català excepcional. Antoni Terré de Móra d’Ebre.

L’entrega de la documentació al centre va portar-se a terme un cop conclosa la tramitació de l’expedient de cessió de la documentació a la Generalitat de Catalunya perquè sigui custodiada a l’Arxiu, en el qual van intervenir Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jardí, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i Joan Launes, president de l’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre.

La cessió dels mecanoscrits va portar-se a terme en vista de que l’Associació Cultura la Riuada de Móra d’Ebre -que havia rebut els mecanoscrits en donació d’Artur Bladé i Desumvila-, ben conscient de l’interès públic de la documentació esmentada, va voler assegurar-ne la seva conservació i fer-la accessible als investigadors, estudiants o ciutadans que desitgin consultar-la, mitjançant la cessió a una institució pública. Cal assenyalar que, tot i que des d’ahir la gestió de la documentació correspon a l’ACRE, la Riuada manté la propietat sobre la documentació entregada al centre, tal i com estipula el contracte signat a tal efecte.

El fons personal d’Artur Bladé i Desumvila, consultable al portal “Arxius en línia”, http://extranet.cultura.gencat.cat/ArxiusEnLinia, comprèn documentació entre1940 i 1995, tot i que hi predomina la del període entre 1961 i 1995, quan l’escriptor retorna de l’exili i s’integra progressivament en la vida cultural catalana, tot i les evidents dificultats de l’època. Està format per 4,8 metres lineals, equivalents a 48 capses d’arxiu normalitzades, que contenen articles, mecanoscrits o correspondència, entre d’altres tipologies documentals.

Nueva imagen

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: