Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Diputació de Tarragona i els deu consells comarcals de la demarcació per posar en marxa el Pla de Foment de l’Ocupació 2015

20 febrer 2015 · Noticies

  El pla, destinat a millorar entorns naturals i urbans, proporcionarà feina a 5 persones de la Ribera d’Ebre1web

Amb l’objectiu de crear ocupació al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, la Diputació de Tarragona ha posat en marxa el Pla de foment de l’ocupació 2015: una actuació dirigida al conjunt del territori que beneficiarà les 10 comarques de la demarcació.

Aquest Pla es desglossa en els plans d’ocupació comarcals, destinats al condicionament d’entorns naturals i urbans a través d’accions que aniran des del manteniment i adequació de camins fins a l’arranjament de mobiliari urbà. En total, el Pla de Foment de l’Ocupació 2015 representarà una inversió de 552.717,70 euros. Aquesta iniciativa dóna continuïtat als Plans de Foment de l’Ocupació dels anys 2013 i 2014, i pretén oferir resposta a les elevades taxes d’atur existents en general, i en particular a la demarcació de Tarragona.

11webPer tal d’afavorir el major nombre de persones aturades de la demarcació, els plans d’ocupació que realitza la Diputació tindran una durada de 6 mesos. Cadascun dels plans estarà integrat per 5 persones: 1 responsable i 4 peons, que hauran de ser aturats de llarga durada (mínim 12 mesos). Així mateix, les persones que participin d’aquest pla rebran formació complementària, dirigida a millorar les seves condicions personals i professionals i afavorir la posterior inserció al mercat laboral.
Per materialitzar aquest projecte, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, ha signat el conveni amb els presidents dels 10 consells comarcals del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: Joan Josep Raventós (Alt Camp), Joaquim Calatayud (Baix Camp), Lluís Soler (Baix Ebre), Joan Olivella (Baix Penedès), Josep Amill (Conca de Barberà), Juan Manuel Martín (Montsià), Joan Carles Garcia (Priorat), Jordi Jardí (Ribera d’Ebre) i Carles Luz (Terra Alta). En representació del Tarragonès hi ha assistit Pere Compte A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la Diputació de Tarragona, també hi han estat presents el diputat  delegat de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica de la Diputació, Joan Josep Malràs; el director de l’àrea, Àlex Grau, i els diputats de la institució Joan Plana i Francesc J. Miró.

Un cop rubricat l’acord, Josep Poblet ha destacat la importància de crear sinergies en l’àmbit municipal per tal de beneficiar “els qui més ho necessiten”. En aquest sentit, ha afegit, els plans comarcals “contribuiran a reduir l’atur i l’angoixa que pateixen moltes famílies”. De la seva part, el president del Consell Comarcal del Baix Camp, en representació de tots els consells, ha agraït a la Diputació la seva aposta continuada pel món local, tant en aquest com en altres àmbits d’actuació”.

En l’execució d’aquest Pla de Foment de l’Ocupació 2015 es proporcionarà als treballadors/es participants formació complementària dirigida a millorar les seves capacitats. Els treballadors/es de cada un dels plans assistiran a un curs de prevenció de riscos laborals (60 hores) i comptaran amb assessorament tècnic dirigit a facilitar la seva inserció en el mercat laboral: actualització del currículum, redacció de documents de presentació, preparació d’entrevistes de feina, etc. A més, quan la tipologia del projecte ho requereixi, s’introduirà un mòdul bàsic de motoserra i desbrossadora.

12web

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: