Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Visita del director general de Joventut, Toni Reig, als municipis de Riba-roja d’Ebre, Vinebre i Móra d’Ebre

19 febrer 2015 · Noticies

1webEl director general de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Sr. Toni Reig, acompanyat per la coordinadora territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Tere Marcelino, el conseller de Joventut comarcal, Ivan Vilanova, i representants de la Ribera d’Ebre han visitat aquest matí  els municipis riberencs de Riba-roja d’Ebre, Vinebre i Móra d’Ebre.

A Riba-roja d’Ebre, Toni Reig ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Antonio Suárez; el regidor de Joventut de l’ajuntament riba-rojà, Fracesc Esteve, i la directora del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Grup Acció Local LEADER a la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, Begoña Garcia. Després de la signatura al llibre d’honor i una breu reunió a l’ajuntament, s’han desplaçat a l’espai Zona Líquida-Coworking, amb funcionament des de l’any 2013. Aquest espai està dins del projecte municipal de dinamització econòmica Riba-roja Enxarxa’t, i també forma part del projecte COWOCAT_RURAL, impulsat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a través del Grup d’Acció Local LEADER CIS de la Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Posteriorment el director general de Joventut s’ha traslladat fins l’Ajuntament de Vinebre on l’ha rebut l’alcaldessa de la població, Gemma Carim, i la regidora de Joventut, Pili Rams. Després de la signatura al llibre d’honor i una breu reunió a l’ajuntament, s’ha fet una visita a l’empresa Molí de Rué, regentada per una jove empresària del municipi que ha recuperat i posat en valor un producte local, el vimblanc, del qual se n’estava perdent l’elaboració.

Finalment, a Móra d’Ebre, el director general de Joventut ha visitat les obres d’un hotel amb certificació energètica Passivhaus al casc antic de Móra d’Ebre, regentat per una jove empresària també del municipi.  Aquest projecte està finançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc de l’Eix 4 del Programa de Desenvolupament de Catalunya (2007-2013).

La visita s’emmarca dins el projecte Odisseu d’inserció i retorn de joves al món rural, on la Ribera d’Ebre hi té un paper important com a projecte pilot. La comarca  té constituïda una Taula de Concertació que es reuneix anualment on hi participen: el Grup d’Acció Local Ribera d’Ebre – Terra Alta, centres de secundària, sindicats, associacions d’empresaris, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, agents de desenvolupament local i tècnics de Joventut, a més de la Direcció General de Joventut i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Entre els projectes que ha desenvolupat la Ribera d’Ebre en el marc de l’ODISSEU destaquen: una diagnosi i una prospecció empresarial, un projecte pràcticum per a la innovació amb instituts i universitats i una guia de recursos i oportunitats per a joves.

Posteriorment, el director general de Joventut, acompanyat per la Sra. Montse Pineda, regidora de joventut a Móra d’Ebre,  ha visitat el casal de joves del municipi.

3web     2web

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: