Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presenta la seva estratègia per al desenvolupament turística del GR-99 a les comunitats autònomes per on passa el Camí Natural de l’Ebre

11 febrer 2015 · Noticies

Imatge presentacio

A finals del passat mes de gener i en el marc de la Fira Internacional del Turisme (FITUR) celebrada a Madrid, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient va convocar una reunió de treball a les set comunitats autònomes (Cantàbria, Castella-Lleó, País Basc, La Rioja, Navarra, Aragó i Catalunya) per on passa el Camí Natural de l’Ebre-GR-99, conegut també a la Ribera d’Ebre com el Camí de Sirga.

L’objectiu d’aquesta sessió de treball, convocada a partir d’una reunió prèvia celebrada al desembre passat entre el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Ministeri, va ser la presentació de l’estratègia dissenyada per l’ens comarcal per tal d’implementar un projecte per al desenvolupament turístic del GR-99 i l’estudi i anàlisi de la possibilitat de col·laborar i treballar conjuntament totes les comunitats autònomes i el Ministeri, en la implementació  de l’estratègia per al desenvolupament turístic a l’entorn del GR-99.

La presentació realitzada pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va ser valorada molt positivament per part de tots els assistents, validant el full de ruta presentat per la Ribera d’Ebre. A més, la presentació va comptar amb la presència i participació de representants del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, de tècnics de l’àrea EbreBiosfera del COPATE, i el suport de la resta de consells comarcals de les Terres de l’Ebre per on passa el GR-99.

Cal recordar que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, des de l’any 2012 i en el marc del projecte Treball a les 7 comarques, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu, està treballant per a la definició, desenvolupament i implementació d’una estratègia de desenvolupament turístic entorn al GR-99, per tal de posicionar un producte al mercat turístic amb capacitat d’atracció de públic internacional, especialment en l’àmbit del senderisme i el cicloturisme.

A partir d’aquesta sessió de treball, i durant els propers mesos, el Ministeri i els representants de cadascuna de les comunitats autònomes assistents, treballaran per aconseguir la implementació de l’estratègia i aconseguir que el recurs GR-99-Riu Ebre pugui esdevenir un producte turístic de referència en els mercats nacional i internacional, aprofitant  les experiències que s’han desenvolupat als principals rius europeus, com el Danubi, el Rin o el Loira.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: