Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Institut Català de les Dones presenta el llibre ‘La cuina de les dones ebrenques’ al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

4 febrer 2015 · Noticies

0 web 04-02-15 Presentacio llibre cuina CCRE1La coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre (ICD), Carme Valls, i la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, han presentat el llibre La cuina de les dones ebrenques, a les diferents associacions de dones de la comarca.

El llibre es una iniciativa en la qual han participat prop de cent dones de les diferents associacions de dones que hi ha en gairebé tots els municipis de les Terres de l’Ebre.

El projecte es va iniciar fa dos anys, quan aquestes dones van tenir a la seva disposició un espai al Canal 21 de televisió, que els va permetre visibilitzar els seus sabers sobre la gastronomia del seu municipi. Aquest fet va permetre rebre i multiplicar el reconeixement públic pel seu talent i coneixement.

El resultat d’aquest procés de participació i visibilització, que van organitzar les mateixes associacions de dones amb el suport de l’Institut Català de les Dones, ha estat un total de 53 programes de televisió on les dones van exposar el seu saber gastronòmic, i el llibre La cuina de les dones ebrenques, on ara perviurà el contingut d’aquests espais televisius.

El llibre s’ha editat gràcies a la col·laboració de l’ICD i la Diputació de Tarragona, i, com s’explica a la introducció, “és un homenatge a l’expertesa en el treball d’atenció i cura a les persones, a la gestió de la vida quotidiana, que no ha estat prou reconeguda malgrat ser imprescindible i un element bàsic de benestar per a tothom”.

1 web 04-02-15 Presentacio llibre cuina CCRE1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: