Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’any 2015 el projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques invertirà més de 380.000 euros per dinamitzar l’activitat econòmica i generar ocupació

21 gener 2015 · Noticies

1 web 21-01-15 Rp presentacio accions 2015 RiberaEbreVIVA1El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, acompanyat per la directora del projecte, Pili Carballo, ha presentat en roda de premsa les accions més destacades que es desenvoluparan a la comarca l’any 2015 dins del projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques.

Durant l’any 2015, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, en el marc del projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques, invertirà 381.273,14 euros en accions per dinamitzar l’activitat econòmica de la comarca i generar ocupació. Del total de la inversió, 343.145,83 euros estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançats pel Fons Social Europeu i pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d’Ocupació Estatal, i la resta amb fons propis del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El projecte de desenvolupament econòmic i ocupacional Ribera d’Ebre VIVA compta amb el suport de la totalitat dels ajuntaments de la comarca, 18 entitats i 165 empreses, un 35% més d’empreses respecte a l’any anterior.

El total de les accions que es desenvoluparan al llarg d’aquest 2015 se centren en dos pilars fonamentals: millorar la competitivitat de les empreses i millorar l’ocupabilitat de les persones amb dificultats d’inserció al món laboral. Cal recordar que totes les accions desenvolupades pel projecte Ribera d’Ebre VIVA-Treball a les 7 comarques són fruit de la col·laboració público-privada i el consens entre el sector públic i el sector privat.

Per aquest any es manté com a objectiu principal la creació de llocs de treball a la comarca mitjançant la millora de la competitivitat del sector agroalimentari, sector estratègic a la comarca pel seu potencial de creixement i els llocs de treball que genera, en base al foment de la innovació dels sectors oleícola i vitivinícola i la internacionalització cap als països nòrdics amb les empreses de fruita dolça de pinyol.

La reducció dels costos en la producció d’oli i d’olives continua sent una assignatura pendent a la comarca, especialment per a l’entrada del producte als canals nacionals i internacionals. Amb aquesta finalitat es formarà als empresaris del sector oleícola en la utilització de l’eina informàtica de control de costos i en la implementació de mesures d’estalvi individuals i col·lectives.

La creació i comercialització conjunta d’un nou vi a la Ribera d’Ebre per a un target-client específic del segment consum és un dels reptes més destacables amb els empresaris del sector vitivinícola, que aglutina un total de 23 cellers.

El desenvolupament del sector comercial és una altra prioritat per aquest any, especialment perquè el comerç té una oportunitat de creixement lligada a l’increment de turistes a la comarca. El sector comercial és un dels serveis clau per aconseguir la fidelització dels visitants.

A més, durant l’any 2015 es realitzarà un curs d’operacions auxiliars de fabricació mecànica de 440 hores, 70 de les quals són pràctiques professionals no laborals a empreses de la comarca. Aquesta formació, dirigida a joves d’entre 18 a 30 anys, està vinculada a un certificat de professionalitat i dóna resposta a una demanda de les empreses del sector industrial de la Ribera d’Ebre.

Des del projecte Ribera d’Ebre VIVA també es realitzaran seminaris de suport al teixit productiu local per afavorir la millora de la competitivitat de les empreses en l’àmbit dels recursos humans i tècniques de visual merchandising per al petit comerç.

El desenvolupament turístic del GR-99, i el treball conjunt amb la Taula Comarcal de Turisme de la Ribera d’Ebre per difondre els actius turístics de la comarca seran els eixos de les actuacions dirigides a la millora de la competitivitat de la industria turística comarcal. L’eslògan Ribera d’Ebre, l’has de conèixer serà el referent de la campanya de promoció que començarà abans de la propera Setmana Santa.

Finalment, en l’àmbit dels serveis a les persones, es dóna continuïtat per quart any consecutiu al Dispositiu d’inserció sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA amb l’objectiu d’acompanyar persones en risc d’exclusió social en el seu procés d’inserció sociolaboral i a les empreses del territori mitjançant la definició de mapes ocupacionals i el suport als processos de contractació.

2 web 21-01-15 Rp presentacio accions 2015 RiberaEbreVIVA1

 

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: