Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Catorze restaurants de la Ribera d’Ebre participen a les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa

13 gener 2015 · Noticies

Carme Ruscalleda serà la pregonera de la 12a Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre que tindrà lloc a Tivissa el 22 de març de 2015

1 web 13-01-15 Restauradors Presentacio Jornades Clotxa Miravet 3L’església del Castell de Miravet ha acollit la presentació de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa als restaurants de la Ribera d’Ebre, que ha comptat amb la participació del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí; del regidor d’Ensenyament i Festes de l’Ajuntament de Miravet, Toni Llambrich; de l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch; del secretari general de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Vives; i de Joan Casanova, en representació dels restauradors de la comarca. També hi ha assistit diversos consellers comarcals, alcaldes i regidors de la comarca; representants de la Taula Comarcal de Turisme; i els catorze restauradors que participen en aquesta edició de les Jornades.

Durant la seva intervenció, Jordi Jardí ha explicat que, fins ara, la Festa de la Clotxa donava inici a les Jornades Gastronòmiques i, a partir d’aquest any i d’acord amb el sector, les Jornades comencen primer, concretament el proper dissabte, i finalitzaran amb la celebració de la Festa de la Clotxa de la Ribera d’Ebre, que aquest any arriba a seva 12a edició i tindrà lloc al poble de Tivissa, el diumenge 22 de març de 2015.

A més, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha reiterat el compromís de l’ens comarcal “per dinamitzar més aquesta festa amb la implicació del sector de la restauració i del sector turístic”, i ha avançat que la pregonera de l’edició 2015 de la Festa de la Clotxa serà la cuinera Carme Ruscalleda, “la millor cuinera del món i una persona que transmet l’estima pel que fa”. Jordi Jardí ha destacat que s’ha escollit Carme Ruscalleda perquè “doni la rellevància que és mereix la festa” i ha afegit l’agraïment de la institució comarcal a la seva disponibilitat per “ser present a la festa”.

El secretari general de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Vives, ha destacat que durant unes jornades tècniques celebrades fa un parell d’anys es va considerar que les jornades gastronòmiques i la festa de la Clotxa són un model positiu de com han de ser les jornades gastronòmiques, “amb la conjunció de públic i privat”. A més, Joan Casanova ha recordat els orígens de la Festa de la Clotxa “com a plat referent a la comarca” .

Per la seva part, Albert Folch, adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, ha “felicitat l’encert de la iniciativa” i ha recordat que la clotxa “és una icona que entronca amb el projecte de reserva de la Biosfera del territori”. “La clotxa és un menjar fet amb producte del territori i transmet cultura i tradició”, ha dit Albert Folch.

Els restaurants que participen en aquesta edició de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa a la Ribera d’Ebre són Magda d’Ascó; El Casal i Yurate de Benissanet; Casa Castro de Flix; Pas de l’Ase de Garcia; Molí de Xim de Miravet; Pizzeria Carusso’s, La Creu, Le Loup i Piscolabis de Móra d’Ebre; Ferran, Heavens’s Door, i Can Secundino de Móra la Nova; i Missamaroi de Tivissa.

3 web 13-01-15 Presentacio Jornades Clotxa Miravet 3

2 web 13-01-15 Tots assistents Presentacio Jornades Clotxa Miravet 3

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: