Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, presidirà el lliurament del premi Sirga d’Or 2014, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

28 novembre 2014 · Noticies

1web sirga entitatEl proper dia 10 de desembre, a les 19.00 h i a la Llanterna Teatre Municipal de Móra d’Ebre, tindrà lloc l’acte de lliurament del premi Sirga d’Or 2014, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb la col·laboració del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), i el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

L’acte de lliurament del premi Sirga d’Or 2014 serà presidit pel coordinador del Pacte Nacional pel Dret a Decidir i expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, i comptarà la participació del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, de l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i del president del CERE, Josep A. Collazos.

L’entrega d’aquesta edició del premi Sirga d’Or es clourà amb un concert de la Banda de Música la Ginesta, de Ginestar.

 

EL PREMI SIRGA D’OR

El premi Sirga d’Or s’atorga, de forma bianual, a persones i entitats amb l’objectiu de reconèixer la seva tasca envers la nostra comarca. Es tracta d’un premi que va nàixer l’any 1992.

El premi Sirga d’Or s’organitza conjuntament entre el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE). El CERE és l’encarregat de crear una comissió electoral formada per entitats, administracions locals, sectors empresarials i persones representatives, entre d’altres, els quals són els encarregats de proposar els candidats al premi. Aquests finalistes seleccionats es fan arribar als socis del CERE, unes 400 persones de totes les poblacions de la comarca, perquè votin. Un cop tancat el termini de votacions, es fa el recompte amb la presencia de la Junta Directiva del CERE.

Després, és el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre qui atorga els guardons als guanyadors, un guardó on hi ha la silueta de la Ribera d’Ebre amb un nus mariner, símbol de la corda que estiraven els sirgadors riu amunt. En la categoria de Persona és un pin d’or i, en la categoria d’Entitat, l’estatueta està sobre una àgata  blava, que evoca el riu Ebre.

A l’edició de l’any 2010, va ser la primera vegada en què es va atorgar en un mateix acte el premi Persona i Entitat. Fins aleshores es donava un any a l’entitat, el següent a la persona i així continuava la sèrie. L’any 2010, des del Consell Comarcal es va decidir donar en un mateix acte els dos guardons, i mantenir, això sí, el caràcter bianual del premi, com sempre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: