Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova les bases de subvencions pel reequilibri territorial comarcal 2014

27 novembre 2014 · Noticies

1webEl ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat les bases per la concessió de subvencions per al reequilibri territorial comarcal. Aquestes subvencions, derivades del conveni anual signat ahir mateix entre l’ens comarcal i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), s’adrecen als ajuntaments de la comarca –Benissanet, Ginestar, Miravet i Rasquera- que no poden ser beneficiaris de les subvencions estatals destinades a dotacions i inversions en infraestructures derivades de l’aplicació dels plans d’emergència nuclear. L’import màxim de l’ajut pel 2014 és de 10.000 euros per cadascun dels quatre municipis.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que aquestes subvencions s’han vist reduïdes perquè ANAV ha retallat un 20 per cent els recursos destinats al consell. Jardí ha dit que “plou sobre mullat”, ha fet referència a que ANAV “va retallar un 50 per cent l’any passat i aquest any un 20 per cent més”, i ha qualificat aquesta decisió de “capritxosa i no l’entenem”. Segons Jardí, “això està dificultant molt la gestió dels serveis socials” perquè trontolla “la possibilitat de tirar endavant ajudes a les necessitats de primer ordre que tenen persones de casa nostra”. Segons el president comarcal, tots els grups polítics han acordat crear una comissió de negociació amb ANAV per “intentar fer reflexionar a la principal empresa de la nostra comarca perquè recondueixi la seva voluntat de liderar econòmicament aquest entorn i que sàpiguen que són cabdals per la nostra comarca i la nostra gent i ho han de demostrar amb la generositat que ho han fet fins fa un parell d’anys”. “Treballarem per reconduir aquesta situació i fer reflexionar als dirigents d’aquesta empresa”,  i perquè “recapacitin i vegin, que per la nostra comarca, són imprescindibles però ho han de demostrar amb fets”, ha conclòs el president comarcal.

El ple comarcal també ha aprovat l’addenda de pròrroga del conveni de col·laboració i encàrrec de gestions entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a l’any 2015, relatiu a l’oficina d’habitatge i l’addenda relativa al programa de mediació per al lloguer social.

Finalment, a l’apartat d’informacions, s’han donat a conèixer un avanç amb els primers resultats de temporada turística d’estiu a la Ribera d’Ebre. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha remarcat la “dinàmica ascendent” dels darrers anys pel que fa la gent que visita els actius turístics de la comarca durant els mesos d’estiu.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: