Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El projecte Ribera d’Ebre VIVA referent internacional en foment de la competitivitat del sector de la fruita de pinyol

26 novembre 2014 · Noticies

Una equip de consultors de la regió colombiana de Meta ha visitat els impulsors i empresaris participants del projecte Ribera d’Ebre VIVA en un viatge per conèixer referències d’èxit


Foto2El passat dimarts, 25 de novembre, el projecte Ribera d’Ebre VIVA va donar un pas més com a referent d’èxit. Després que el Grup d’empreses de fruita dolça de la Ribera d’Ebre va ser guardonat amb el Premi Cambra 2014 a la “Millor estratègia i iniciativa”, un equip de consultors de la regió colombiana de Meta s’ha desplaçat fins la Ribera d’Ebre per conèixer de primera mà el projecte riberenc, considerat per ells mateixos com un cas d’èxit a estudiar.

Aquesta acció està compresa dins la fase de benchmarking del projecte que estan desenvolupant a Colòmbia, activitat que consisteix en conèixer de primera mà casos d’èxits d’altres localitats per tal d’extreure’n aprenentatges. Per això, des de la consultora Cluster Development, juntament amb el Consell Comarcal de Ribera d’Ebre i diversos empresaris del sector, es va organitzar una agenda que incloïa un dia complet de visites que permetessin als consultors colombians obtenir una visió general de tots els aspectes tractats en el procés de treball del Ribera d’Ebre VIVA.

El projecte desenvolupat des de la regió colombiana de Meta està integrat dins el “Programa de Rutas Competitivas” i està promogut per MinCIT (Ministerio de Comercio, Industria y Turismo), INNpulsa Colombia (entitat que treballa per promoure la innovació empresarial) i Bancoldex (el banc de desenvolupament empresarial i comerç exterior de Colòmbia), i desenvolupat per la consultora Cluster Development. Aquest projecte té per objectiu identificar les potencialitats de sis regions de Colòmbia, entre elles Meta. També la creació de clústers en aquestes regions per tal de fomentar la competitivitat dels sectors en qüestió. Concretament, en el cas de Meta, el benchmarking portat a terme a Catalunya s’emmarca dins el desenvolupament de la segona ruta competitiva enfocada a la constitució d’un clúster de fruita a la zona.

Per tal d’estudiar el projecte des de totes les vessants possibles i per obtenir referències per potenciar l’estretègia comercial de la fruita es va dividir la jornada entre entrevistes a les diverses empreses participants en el projecte Ribera d’Ebre VIVA i entrevistes insitucionals a un dels impulsors del projecte, el Consell Comarcal de Ribera d’Ebre. En quan a empreses cal destacar l’activa participació de LaComa, la Cooperativa Montoliu, la Cooperativa d’Alvatarrec i el Grup Fruiter de Benissanet. Pel que fa a la perspectiva instucional la col·laboració entre les dues parts va ser altament satisfactòria, tant per part dels consultors de Colòmbia com per part del President del Consell Comarcal, Jordi Jardí i la directora del projecte Ribera d’Ebre VIVA, Pilar Carballo.      Foto1

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: