Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova un pressupost de 5.512.293 euros per l’exercici del 2015

31 octubre 2014 · Noticies

El pressupost és un 0,15 % superior al passat exercici i continua prioritzant el servei a les persones i la promoció econòmica de la comarca

0web 31-10-14 Ple CCRE octubre 2014 pressupost2El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat el pressupost per l’exercici 2015, que ascendeix a 5.512.293 euros, un 0,15 % més que l’any anterior. El pressupost ha comptat amb els vots favorables del govern comarcal (CiU), l’abstenció del grup comarcal del PSC-PM a excepció d’un conseller que hi ha votat en contra, i el vot en contra del grup comarcal d’Esquerra.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha explicat que són “de continuïtat”, sense “cap tipus de maquillatge, fets en base al tancament que farem del 2014”. Jordi Jardí ha felicitat els responsables tècnics i econòmics de l’ens comarcal “per la magnífica elaboració d’aquests pressupostos” i “la feina feta i ben feta”. El president comarcal ha destacat que aquest pressupost garanteix la qualitat dels serveis comarcals, potencia els actius de la comarca i els seus pobles, i reflecteix el compromís de l’equip de govern comarcal per treballar en la reindustrialització de la comarca, en la creació de llocs de treball, en la promoció turística, i en la potenciació dels actius industrials, culturals i agroalimentaris de la Ribera d’Ebre.

L’àrea de serveis a les persones és la part més important del pressupost i representa prop del 80 per cent del total del mateix. Durant la presentació del pressupost, el president del Consell Comarcal, Jordi Jardí, ha destacat la importància de les polítiques socials, fent referència al transport escolar, al servei d’assistència a domicili, al transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, als ajuts individuals de menjador, a la gestió dels serveis socials garantits i als àmbits de joventut, consum, cultura, habitatge, serveis tècnics, medi ambient i promoció econòmica.

Pel que fa la promoció econòmica, Jordi Jardí ha reiterat el compromís del govern comarcal per la dinamització econòmica de la Ribera d’Ebre en el marc del projecte “Treball a les 7 Comarques”, subvencionat pel SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) i amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu.

El ple comarcal també ha aprovat per unanimitat una moció exigint al Ministeri de Foment del Govern de l’Estat “la immediata realització de les obres de conservació i millora en la carretera N-420, tram Móra d’Ebre a Falset, que garanteixi les condicions de seguretat i comoditat que ha s’ha d’exigir a una carretera de les característiques de la N-420”.

D’altra banda, el ple comarcal també ha aprovat per unanimitat els criteris per a la cessió a entitats sense ànim de lucre de la comarca d’impressores declarades com a no utilitzables i amortitzades pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i un conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Baix Ebre i el de la Ribera d’Ebre per dur a terme actuacions conjuntes de promoció turística.

1web 31-10-14 Ple CCRE octubre 2014 pressupost2

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: