Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre acull la jornada ‘Oberts a la innovació i a l’eficiència’, de la Confederació de Comerç de Catalunya

7 octubre 2014 · Noticies

Un 32% dels comerciants catalans ja utilitzen les xarxes socials per vendre i un 87% ja tenen pàgina web

La trobada ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, de l’Ajuntament de Móra d’Ebre i del CCAM

3 web 07-10-14 Inauguracio Jornada   La Confederació de Comerç de Catalunya (CCC) ha organitzat avui al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre la IV Jornada de Dinamització Comercial “Oberts a la innovació i a l’eficiència en el comerç”, amb l’objectiu de proporcionar estratègies i eines per implementar les noves tecnologies en el sector, a fi de millorar-lo i, sobretot, d’augmentar les vendes.

Segons l’informe ePyme 2013, de la Fundetec, un 86,9% de les microempreses tenen pàgina de presentació de l’empresa, i un 23,6% permet fer-hi comandes i reserves en línia. Malgrat això, només un 17,7% deixa fer els pagaments en línia. La nota positiva de les dades del 2013 ha estat el notable augment de l’ús de les xarxes socials dins de la seva estratègia comercial, que ha passat d’un 8,2% a un 31,9%. En conclusió, el comerç detallista s’està unint ràpidament a aquells sectors en els quals les noves tecnologies són una part quotidiana dels processos del negoci. No obstant això, encara existeix una gran bretxa en la penetració de l’ordinador i de l’accés a internet en el comerç, i és aquí on vol incidir la CCC.

El professor associat de la Universitat Pompeu Fabra i assessor en noves tecnologies de la CCC, Carles Martín, i Agustí Iglesias Rubio, director de Vendes i Empreses i responsable del sector retail de Telefónica Catalunya, han explicat com aplicar les noves tecnologies en el comerç.1 web 07-10-14 Inauguracio Jornada

Així mateix, la Federació de Comerç i Turisme de Deltebre (FECOTUR) i l’Associació de Comerç Agrupat de Roquetes han presentat les iniciatives “Dinamitzant el comerç de Deltebre” i les “Jornades gastronòmiques de la patata”, respectivament.

En la jornada, Jordi Pascual, director d’Aquirència, TPV i eCommerce de Banc Sabadell, ha mostrat com es pot aplicar la tecnologia, amb la proliferació dels telèfons intel·ligents i de tauletes tàctils, als mitjans de pagament, i Pablo Lloret, gestor de Gestió Energètica de Gas Natural, ha parlat sobre l’eficiència energètica dels establiments.

La inauguració ha anat a càrrec del vicepresident i portaveu del govern del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Antonio 2 web 07-10-14 Inauguracio Jornada
Suárez; del delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i del regidor de Comerç de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, Josep Subirats. Així mateix, i en representació del comerç, hi han estat presents la presidenta de la Unió de Botiguers de Móra d’Ebre, Clara Rodríguez; el president de la Confederació de Comerç de les Terres de l’Ebre (CCTE) i vicepresident de la CCC a les Terres de l’Ebre, Pascual Chacón, i el secretari general de l’organització, Miquel Àngel Fraile.

Pel que fa a la cloenda, ha anat a càrrec de la vicepresidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre,
Gemma Carim, i del director general de Comerç, Josep M. Recasens, qui ha assenyalat la importància de que els comerços facin ús de les noves tecnologies per adaptar-se als consumidors.

4 web 07-10-14 Inauguracio Jornada

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: