Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre aprova per unanimitat una moció de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre

23 setembre 2014 · Noticies

1webEl ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha aprovat per unanimitat una moció de suport a la consulta del 9 de novembre de 2014 sobre el futur polític del nostre país. L’acord s’ha adoptat amb els vots favorables de CiU, PSC-PM i Esquerra. Aquesta moció inclou el text consensuat amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El text aprovat inclou tres acords principals. El primer mostra el suport de l’ens comarcal a “la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014 per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics” i “el compromís del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació”

El segon acord de la moció dóna “ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”.

I el tercer apartat de la moció inclou la comunicació d’aquest acord a les diferents institucions nacionals, estatals i internacionals.

Finalitzada la sessió, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Jordi Jardí, ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyat per la resta de portaveus dels grups comarcals -Josep Solé (PSC-PM) i Francesc Barbero (Esquerra)- per expressar la unitat en l’aprovació de la moció. Jordi Jardí ha agraït la bona disposició dels grups comarcals, especialment al portaveu del grup comarcal del PSC-PM “per la seva valentia”. El president comarcal ha dit que “estem fent lo que la gent mos demana” i “hem afegit el nostre petit granet d’arena per tal que el poble de Catalunya pugui parlar”.

Per la seva part, el portaveu del grup comarcal del PSC-PM, Josep Solé, ha recordat que “una gran part de la ciutadania de Catalunya està a favor de poder decidir: és una qüestió elemental i democràtica sobre la qual no caldria ni debatre”.

Finalment, el portaveu del grup comarcal d’Esquerra, Francesc Barbero, ha destacat que “el municipalisme, en este país, sempre que el país l’ha necessitat, ha respòs recolzant el govern del país, el Parlament de Catalunya i en sintonia amb lo que el poble demanave”

.2web

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: