Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre millora els camins rurals dels 14 municipis de la comarca, amb el suport de la Diputació de Tarragona

18 setembre 2014 · Noticies

1 webA finals de juliol, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha executat i finalitzat el programa d’arranjament i millora dels camins municipals a la comarca, actuació finançada, dins de l’anualitat 2013, a través del Conveni Únic entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals, amb un import total de 81.954€.

Aquesta actuació, executada directament pel Consell Comarcal a través d’una adjudicació a l’empresa E. Martínez Aragonés Obres Públiques i Forestals de Miravet, ha arranjat camis rurals en l’àmbit dels 14 municipis de la comarca.

Les obres als diferents municipis, iniciades durant el mes de febrer d’aquest any, han estat coordinades pels Serveis Tècnics del Consell Comarcal i han consistit en catorze actuacions en camins rurals de la xarxa principal de la comarca, en què s’ha arranjat i pavimentat el ferm dels camins.

Les actuacions s’han concretat, en uns casos, en la pavimentació de trams de camins amb formigó amb fibres, i en altres casos, en millores dels ferms de les bases de terra. Aquesta concreció en unes actuacions molt específiques ha permès la major eficàcia i rendiment de les actuacions executades, amb un altíssim grau de satisfacció per part de tots els agents, tant contractista, com els municipis, com el mateix Consell Comarcal.

Amb el suport de la Diputació de Tarragona

En el marc del Conveni Únic entre la Diputació de Tarragona i els consells comarcals aprovat l’any 1998, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha establert anualment una convocatòria d’ajuts econòmics per als ajuntaments de la comarca destinats a l’arranjament, manteniment i millora de camins de titularitat municipal que discorren per tota la comarca.

Al llarg d’aquests anys, doncs, el Consell Comarcal ha distribuït entre els ajuntaments de la comarcal subvencions destinades a l’arranjament d’una vasta xarxa de camins de titularitat pública, infraestructura rural per definició que constitueix el principal mitjà d’accés a espais rurals i naturals, i a activitats i necessitats pròpies del medi rural com són la comunicació veïnal, l’agricultura i la ramaderia o la gestió i el manteniment d’infraestructures.

En data 31 de maig de 2013 el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Diputació de Tarragona van signar un nou Conveni Marc de col·laboració i coordinació per a optimitzar la prestació dels serveis municipals. L’acord establia un nou model d’assistència i de gestió de serveis per part dels consells comarcals i, concretament, pel que fa a inversions de caràcter supramunicipal, establia que la gestió i l’execució de les inversions la feien els consells comarcals, per a optimitzar els recursos i aprofitar les economies d’escala, i que la prestació del servei i la gestió i execució de les inversions era comarcal.

La comarca de la Ribera d’Ebre compta amb una extensa xarxa de camins de titularitat municipal. Aquests camins són àmpliament transitats diàriament, principalment pels pagesos i ramaders, atès que es tracta de camins d’accés a explotacions agrícoles i ramaderes, però també per altres vehicles com són els dels serveis de preservació del territori o d’extinció d’incendis, entre altres. Molts d’aquests camins es troben en un estat regular o deficient, amb esvorancs, sots, escòrrecs, etc. Els motius són diversos: el deteriorament propi causat pel pas de vehicles, els impactes produïts pel despreniment de pedres i roques dels talussos, les pluges, la vegetació existent al voltant, etc. Tot això provoca una degradació gradual de la xarxa de camins.

Sorgeixen doncs nombroses necessitats d’inversió sobre aquests camins rurals a fi de garantir un bon estat de conservació i, en la mesura que sigui possible, aconseguir una millora efectiva de la seva qualitat.

Per tot plegat i en el marc d’aquest acord amb la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha volgut donar continuïtat al programa d’arranjament i millora de camins municipals que s’ha portat a terme durant tots aquests anys.

2 web

3 web

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: