Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Prop de 500 persones assisteixen a la cinquena edició de la Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre a Riba-roja d’Ebre

13 setembre 2014 · Noticies

  • El grup riberenc Xeic! ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada i ha fet un concert acústic amb cançons del seu darrer disc

1WEBLa 5a Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre, que s’ha celebrat avui dissabte al llarg de tota la tarda a la plaça de l’Església de Riba-roja d’Ebre, ha reunit prop de 500 persones, unes 200 de les quals balladors. La xifra d’assistents a la Festa ha estat similar a la d’anys anteriors, tot i que enguany s’ha superat la xifra de balladors de l’edició passada, celebrada a Ascó i on hi va haver uns 100 balladors. Un any més, l’organització de la Festa ha valorat la jornada com un èxit de participació.

Enguany la Festa s’ha celebrat a Riba-roja d’Ebre precisament per commemorar els 20 anys de recuperació de la jota en aquest municipi. La coordinadora de la jornada, Mireia Grangé, ha ressaltat que la Festa de la Jota ha arribat a la cinquena edició “havent consolidat la jota com una dansa tradicional de la Ribera d’Ebre, que els veïns cada vegada més senten com a pròpia”. A més, ha destacat que la jornada ha comptat amb la participació de 14 dels 17 pobles de la Ribera d’Ebre (entre municipis i EMD), tots els que fins ara han recuperat la seva jota, i ha fet una crida als aficionats a la jota a formar part de la nova associació Lo Fardell Patxetí, l’entitat creada pel grup de jotes de la Ribera d’Ebre, que es reuneix periòdicament per ballar. “Volem treballar per reforçar el paper de la jota a la comarca”, ha explicat Grangé.

La inauguració de la Festa ha anat a càrrec del grup riberenc d’ska rural Xeic!, que ha interpretat algunes de les seves cançons a la mitja part de la ballada de jotes i ha realitzat al final de la jornada un concert acústic amb temes del seu disc “Arrels”.

La jornada també ha comptat amb un taller de jotes obert al públic, una ballada amb música a càrrec de la Banda de Música de Benissanet i el tercer Premi Instagram #jotaribera2014, en el qual els participants han penjat fotografies de la Festa i la ballada de jotes amb l’aplicació Instagram. Paral·lelament a la festa, també s’ha dut a terme una mostra de productes locals.

La Festa de la Jota de la Ribera d’Ebre està organitzada per l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, l’Associació Cultural Lo Llaüt, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Associació Lo Fardell Patxetí, el Grup Cultural Rasquerà i els grups de jotes de Darmós, Flix, Garcia, Ginestar, la Palma d’Ebre, la Serra d’Almos, la Torre de l’Espanyol, Miravet, Riba-roja d’Ebre i Vinebre. També compta amb el suport dels ajuntaments d’Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, la Palma d’Ebre, la Torre de l’Espanyol, Miravet, Rasquera, Riba-roja d’Ebre, Tivissa, Vinebre i l’EMD de la Serra d’Almos, els Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner.

2WEB

3WEB

 

 

 

 

 

 

4WEB

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: