Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els consells comarcals de les Terres de l’Ebre invertiran gairebé 800.000€ en el projecte Xarxa EbreBiosfera

5 agost 2014 · Noticies

04-08-14 Reunio presidents CC TE al Baix EbreEls presidents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre, juntament amb el delegat del govern de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello, han presentat les actuacions que es duran a terme amb el projecte Xarxa EbreBiosfera una vegada aquest ha estat aprovat i subvencionat, amb 462.000€, per la convocatòria Ordre de Turisme de la Direcció General de Turisme.

El projecte contempla diferents accions que es duran a terme a les quatre comarques i que ascendeixen a un total aproximat de 800.000€. Aquests diners provenen tal i com s’ha esmentat abans per la convocatòria Ordre de Turisme però també per la Diputació de Tarragona, amb 240.000€, i la resta pel cofinançament d’altres ens locals.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Lluís Soler, ha destacat que aquest “és un projecte global i molt ambiciós que ha nascut a partir de la coordinació dels quatre consells comarcals i la delegació del Govern,  que permetrà millorar i adequar infraestructures i equipaments rellevants per al desenvolupament de les comarques, i fer un dels impulsos inicials de les accions de la xarxa EbreBiosfera”.

El delegat del govern de les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha destacat que “aquesta és la primera gran subvenció que rep el territori sota la marca EbreBiosfera i ha estat, en part, gràcies a la unió que han mostrat les quatre comarques a través dels seus consells comarcals”. Pallarès ha explicat que aquest ha estat un dels projectes escollits per la Generalitat de Catalunya malgrat que hi havia força propostes d’arreu del país.  Finalment, el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Pere Panisello, ha subratllat que “la Diputació de Tarragona no podia deixa de col·laborar en un projecte tant rellevant per a les quatre comarques de les Terres de l’Ebre”.

Les actuacions que engloben el projecte Xarxa EbreBiosfera són les següents: la construcció d’un anell viari turístic entre Sant Carles de la Ràpita i Amposta, la creació d’un embarcador fluvial a Tortosa, l’adequació dels senders GR92 i GR99, la millora de l’accessibilitat, mobilitat i il·luminació de la Via Verda, projectes de museïtzació del Consell Comarcal del Baix Ebre, la creació d’una pàgina web per a la EbreBiosfera, i la millora de les platges i senyalització turística de l’Ametlla de Mar. En aquesta darrera acció s’inclou una prova pilot de “Smart Beach” per tal de reduir despesa energètica a través de les noves tecnologies.

Totes aquestes actuacions estaran finalitzades, com a molt tard, el 31 de desembre de l’any 2015 i seran promogudes i executades pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb coordinació de la resta d’ens comarcals.

La presentació d’aquestes accions s’ha dut a terme en el marc de la reunió periòdica que realitzen els presidents i gerents dels consells comarcals de les Terres de l’Ebre. A part d’aquest projecte, i entre d’altres, també s’ha tractat el COPATE i de les possibles accions del projecte 7 comarques per a l’any vinent.

Referent a la constitució del nou Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre, el delegat del govern i el president del Consell Comarcal del Montsià, Joan Martin, s’han referit a la necessitat de posar en marxa, de manera immediata i atenent a la nova normativa, aquest consorci. Els dos també han destacat que esperen que no es presenti cap obstacle ja que aquest representaria un fre a la posada en funcionament de l’Àrea EbreBiosfera que tantes expectatives genera entre la societat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: